21.05.2018 tarihinde İkbal Termal Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Sayın Hasan Çalış  tarafından Afyon Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerine yönelik “Kongre Turizmi ve Afyonkarahisar’daki Durumu ” konulu bir seminer gerçekleştirildi. Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hatice YILMAZ’ın yaptığı “Kongre ve Seminer Organizasyonu” dersi kapsamında düzenlenen seminerde konuşan ÇALIŞ, Kongre turizmine katılan bireylerin normal bir turist harcamasının 4 katı kadar para harcadığını dolayısıyla bölgenin ekonomisi ve özellikle tanıtımı için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye kongre şehirleri sıralamasında, Afyonkarahisar’ın 25.000 yatak kapasitesiyle,  çok sayıda toplantı salonu ve teknolojik alt yapısıyla kongre turizminde 6. Sırada olduğunu ifade eden Çalış, özellikle uluslararası kongrelerde en önemli problemin güvenlik sorunu olduğunu ifade etti.. Ayrıca Eylül ayında Afyonkarahisar’da yapılacak olan uluslararası motocross yarışlarının kendileri için çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Toplantı öğrencilerin sorularıyla sona erdi.

22 Mayıs 2018, Salı 801 kez görüntülendi