Yürütücülüğünü Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Süleyman BAYKARA’nın yaptığı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte ÖĞR. GÖR. TÜRKER GÖKSEL “Sadık Dostlarımız” ı anlattı.
Konuşmasında GÖKSEL; Günümüz dünyasında gelişmiş ve medeni bir toplum olarak kabul edilmenin temel referanslarından birisi de o toplumda yaşayan insanlarda okuma alışkanlığının yaygın olarak kendisini hissettirmesidir.
Ne kadar kitap ne kadar süre içerisinde okunmalıdır? Ve kitap okunmamasının nedenleri üzerinde dururken; Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu’nda kitap okuma oranında Türkiye; Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. Sırada yer almaktadır diye ifade etti.
Bir insanın anavatanı çocukluğudur. Küçük yaşta kitap ile temas eden bireylerin ilerleyen yıllarda özgün düşünebilme kendisini iyi tanımlayıp ifade edebilme becerisine sahip olduğu gerçeğini de kabul etmek gerekir.
“Kitap okuyan niyet okumaz”.   Okuyan insan önyargılı olmaz diye devam ederken, öneri olarak da günümüzde kontrol dışı kullanılan internet olgusunun disiplinli ve anlamlı bir okuma uğraşını tehdit eden bir engel oluşturduğunu kabul etmek gerekir diye ekledi.
Okuyan bir toplum okumayan topluma göre kesinlikle daha medeni yani uygar bir toplumdur. Okuyan bir toplum bilinçlidir, mukayese yapma kabiliyetine sahiptir, geleceği dar değil tüm genişliği ile görür, diye konuşmasını bitirirken toplantı öğrencilerin soruları ve cevaplarıyla sona erdi.

 

 

23 Mayıs 2018, Çarşamba 379 kez görüntülendi