Afyon Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programı öğretim elemanlarından Öğr. Görv. Mine ERGUN ve çocuk gelişimi programı birinci sınıf öğrencileri 24.05.2018 tarihinde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Afyonkarahisar İscehisar Konarı Ortaokulu ve Afyonkarahisar İscehisar Şehit Kaplan İlkokulu anasınıflarında“Köy Okullarında Okul Öncesi Eğitime Destek” adlı etkinliklerini gerçekleştirdiler. 25.05.2018 tarihinde de Afyonkarahisar Merkez Salar Atatürk İlkokulu ile Afyonkarahisar Merkez Nuribey İlkokulunda etkinliklerine devam ettiler.
Öğretim elemanı Mine ERGUN  “Köy Okullarında Okul Öncesi Eğitime Destek” olmak adına, imkânları kısıtlı olan köy okullarına katkı sağlamak, kurumlar arası işbirliğine, dayanışmaya ve yardımlaşmaya dikkat çekmek amacıyla bu tür etkinlikler yaptıklarını belirtti.
Ziyaret ettikleri okulların anasınıfıöğretmenleri; imkânların kısıtlı olmasındandolayıgerekli ilgi köşelerini tamamlayamadıklarınıve bu nedenle eğitim verirken zorlandıklarını belirttiler.
Öğr. Grv. Mine ERGUN bundan önceki öğretim yılları içerisinde çocuk gelişimi programında vermiş olduğu farklı dersler kapsamında öğrencileriyle birlikte yapmış oldukları eğitsel araç-gereçler, eğitici oyuncak, kukla, kukla sahnesi, müzik aletlerini ve çocuk kostümleriniokul öncesi eğitimi alan çocuklarla buluşturdu. Etkinlik, kavramlarla ilgili kukla gösterisiyle başladı. Ardından palyaçorondu ve yüz boyamayla devam etti. Getirilen araç-gereçleri açarken çocukların yüzlerindeki sevinç görülmeye değerdi. Doyasıya oyunun keyfine varan çocuklar için hazırlananhediyelerinin dağıtılması ile etkinlik sonlandırıldı. Vedalaşırken çocukların yüzlerindeki buruk gülümseme ve tekrar gelin sesleri unutulmaz bir günün sonunu oluşturdu.
Salar Atatürk İlkokulu müdürü Arif ARSLAN ve Nuribey İlkokulu Müdür Yardımcısı Mustafa ERGÜL Bey öğrencilere yaptıkları bu güzel katkıdan dolayı teşekkür ederek onlara Teşekkür Belgelerini takdim ettiler. Yardımları için AKÜ başta olmak üzere Mine ERGUN ve öğrencilerine teşekkür ederek etkinliklerin devamını beklediğini belirttiler.
Öğr. Gör. Mine ERGUN, minik öğrencilerle beraber velilerde bir o kadar mutlu olmuşlardı ve bizleri çok güzel bir şekilde misafir ettiler dedi. Etkinliklerinin “Köy Okullarında Okul Öncesi Eğitime Destek”şeklinde devam edeceğini ekledi.

28 Mayıs 2018, Pazartesi 516 kez görüntülendi