09.11.2018 tarihinde Meslek Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi programı 2. sınıf öğrencileri Öğr. Gör. İlker ATİK nezaretinde Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Tanova Süt Ürünleri İşletmesi’ne bir teknik gezi düzenlemişlerdir. Teknik gezi kapsamında öğrencilere işletme sorumlusu Gıda Yüksek Mühendisi Ayşin KAHRAMAN fabrika hakkında bilgi vermiştir. Burada öğrencilere ilk önce numune kabul ünitesinde fabrikaya gelen sütlere hangi kontrol testlerinin uygulandığı hakkında bilgi verilmiştir. Sütlerde meydana gelebilecek olan sıkıntılar ve alınabilecek önlemler hakkında açıklama yapılmıştır. Günlük işleme kapasitesi hakkında bilgi verilmiştir. Daha sonra öğrencilere pastörizasyon odası gezdirilmiştir. Burada kabul edilen çiğ sütlerden hangi ürünler elde edilecekse, bu ürünler elde edilmeden önce ne şekilde ısıl işlemlere tabi tutulduğu hakkında açıklama yapılmıştır. Ardından işletme bünyesinde üretimi yapılan beyaz peynir, tereyağı, yoğurt, kaşar peyniri, ayran üretim alanları tek tek gezdirilmiştir. Her bir ürün hakkında gerekli bilgilendirme yapılmış öğrencilerin soruları cevaplandırılmıştır. Son olarak elde edilen ürünlerin muhafaza edildiği depolama alanları ve sevkiyat bölümlerinin ziyaret edilmesiyle teknik gezi tamamlanmıştır. Bu teknik gezi kapsamında gerekli desteği sağlayan başta Tanova Süt Ürünleri İşletmesi sahibi Sn. Ahmet KARAKOL olmak üzere bütün işletme çalışanlarına teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

14 November 2018, Wednesday 448 kez görüntülendi