Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencileri Yöresel Mutfak dersi kapsamında Afyonkarahisar mutfağının önemli lezzetlerinden; ağzı açık bükme ve ekmek kadayıfı ile beraber Erkmen vişnesinden yapılan hoşafı Afyonkarahisarlı ev hanımı Atike Binzet eşliğinde uygulamalı olarak öğrendi.

Afyonkarahisar mutfağını özel kılan ekipmanlardan hamur teknesi, esran, haşgeş taşı, ekmek kadayıfı tepsisi, don yağı ve sac tepsi öğrencilere tanıtıldı.

Aşçılık programına farklı illerden gelen öğrencilerinin olduğunu belirten Afyon MYO Öğr. Gör. Tansu Çelik; öğrencilerin eğitim gördükleri şehrin mutfağının tüm özellikleri ile tanımaları gerektiğini vurgulayarak, yüzlerce yıllık geleneksel tariflerin, ekipmanların ve mutfak tekniklerinin bu vesileyle yaşatılıp gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını söyledi.

15 March 2019, Friday 400 kez görüntülendi