Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri 28 Mart 2019 tarihinde  Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yılmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı Kongre ve Seminer Organizasyonu dersi kapsamında İkbal Termal Otel F&B Müdürü Abdullah ve F&B Müdür Yardımcısı Murat Koca’yı “Menü Planlama ve Menü Fiyatlaması” konularında seminer vermek üzere okullarına davet etti.
Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencilerinin yanı sıra Aşçılık Programı öğrencilerinin de katıldığı seminerde konuşmacılar, otel işletmelerinde kullanılan menü türlerini ve menülerle ilgili maliyetlerin hesaplanmasında hangi konuların ön planda olduğunu öğrencilere uygulamalı olarak anlattı. Özellikle ziyafet menülerinin hazırlanmasının otelin kalitesini ve imajını yansıtması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan konuşmacılar, ziyafet menülerinde öncelikle konuk tiplerini göz önünde bulundurduklarını, menü içeriğine ve yemek sıralamasına buna göre karar verdiklerini belirtti. Öğrencilerin sorularıyla devam eden seminer, katılımcılara plaketlerinin ve belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

28 March 2019, Thursday 310 kez görüntülendi