Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 30. Yıl ve Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında yaratıcı drama egitmeni ve tiyatrocu Ufuk Seçme Takımcı ile bir seminer gerçekleştirdi.
Halen Uludağ Üniversitesi Sahne Sanatları bölümünde tezli yüksek lisans çalışmalarına ve Bursa Uludağ Sanat Akademisi’nde drama ve tiyatro çalışmalarına devam eden Takımcı, Çocuk Tiyatro eğitiminde yaratıcı drama tekniklerinin kullanılması üzerine verdiği seminerde eğitimde yaratıcı drama, genelde sanat eğitimde drama ve özelde tiyatro egitiminin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti.
Yaparak, yaşayarak öğrenme odaklı bir eğitim sürecinde günümüz çocuklarının bilişsel, duyuşsal gelişimine en uygun egitimlerden biri olduğunun altını çizen konusmacımız bir tiyatro oyununun nasıl hazırlandığı üzerine bilgi verirken, katılımcılarla yürüttüğü interaktif ve oyunsu bir süreçle ileride bu alanda eğitim verecek olan çocuk gelişimi öğrencilerinin konuyu deneyimlemesini sağlamayı amaçladığını belirtti.
İşimiz çocuk, gücümüz çocuk temasıyla ilerleyen bu süreçte katılımcılar, drama teknikleri ve tiyatro tekniklerinin harmanlanarak, çocuğun sahneye çıkış süreciyle ilgili bilgi aldırlar.

11 May 2022, Wednesday 47 kez görüntülendi