GENEL BİLGİ

MEB ve YÖK arasında program bütünlüğünün ve devamlılığının sağlanması projesi kapsamında Yüksekokulumuzda II. öğretimde 2002-2003 yılından başlayarak Makine Programına öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Endüstride üretimin en üst seviyede gerçekleştirilmesinde makinelerin verimli, yerinde ve etkin kullanımı büyük bir önem taşımaktadır. Makine Programında iki yıl süreli ön lisans eğitimi verilmektedir. Bu programdan 30 günlük mecburi stajlarını tamamlayıp mezun olan öğrenciler “Makine Teknikeri” ünvanı almaktadır.

AMAÇ

Mühendis ile teknisyen arasındaki rolü üstlenen Makine Teknikerlerine; Makine eğitimine ait teorik ve pratik bilgilerin günün değişen koşullarına uygun yeni teknolojilerin tanıtılması, Bilgisayar destekli çizim ve mühendislik, yönetim ve organizasyon prensipleri, Üretim ve planlama teknikleri, Talaşlı ve talaşsız imal usulleri ve takım tezgahları, Hidrolik-Pnömatik kontrol sistemleri gibi bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

SUNULAN OLANAKLAR

Mesleki dersleri Merkez E. M. L  atelye ve dersliklerinde yürütülmektedir. Ana kampüste bulunan merkezi kütüphane ve diğer sosyal mekanlar tüm öğrencilerin kullanımına açıktır. Derslikler  projeksiyon makinesi kullanımına uygun olup, ayrıca laboratuarlarda da projeksiyon cihazları bulunmaktadır.

 

İSTİHDAM OLANAKLARI:

Tekniker unvanıyla mezun olan program öğrencileri; iş bulabilme imkanları oldukça geniş bir alanı kapsamakta; sanayide mermercilikten makine imalatına, tekstilden madenciliğe kadar makine kullanılan her alanda faaliyet gösteren kamu ya da özel sektöre ait kuruluşlarda üretim, bakım, çizim ve tasarım gibi alanlarda çalışabildikleri gibi, kendi işyerlerini de açabilmektedirler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde Makina Mühendisliği, Teknik Eğitim FakületeleriniMakine Bölümleri vb lisans programlarından herhangi birine kayıt yaptırabilmektedirler.

29 January 2016, Friday 8940 kez görüntülendi