GENEL BİLGİ

Aşçılık programı, lise eğitiminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler ilgili meslek lisesi mezunları arasından sınavsız olarak ve bunun yanında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile seçilmektedir. Programa her yıl yaklaşık, 30 öğrenci almaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin mezun olabilmek için, 2.00 ortalamayı sağlamaları gerekmektedir. Bunun yanında öğrencilerin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur.

AMAÇ

Aşçılık programı, turizm sektörünün ihtiyacı olan Türk ve Dünya mutfağında çalışabilecek bilgi ve beceriyle donanmış mesleki bilgiye sahip gerektiğinde kendi işyerini kurup yönetebilecek kişiler yetiştirmeyi amaçlar. Programda sadece, teorik bilgiler değil, bunun yanında kampüs içerisindeki uygulama tesislerimizde, mutfak uygulama laboratuvarı ve Afyon’daki turistik işletmelerde uygulamaya yönelik faaliyetlere de yer verilmektedir. Programda 30 iş gününü içeren zorunlu staj söz konusudur.

İSTİHDAM OLANAKLARI

Programdan mezun olan öğrencilerimiz turizm sektöründeki konaklama işletmeleri ve yiyecek-içecek işletmelerinin mutfak bölümlerinde nitelikli eleman olarak çalışma imkanı bulabilmektedirler.

KAZANILAN ÖDÜLLER

2010 II.Antalya Uluslararası Altın Kep Yarışması Lezzet Dalında Dördüncülük(Ocak 2010)

2009 Anadolu Üniversitesi II. Ulusal Yemek Yarışması Türkiye Üçüncülüğü(Haziran 2009)

2009 İstanbul Gastronomy Festivali 4 Gümüş 1 Bronz 4 Merit (Mart 2009)

2008 Antalya Uluslararası Altın Kep Yarışması 3 Dalda Türkiye Şampiyonluğu(Lezzet ,Sunum ve Genel Klasman Dallarında Birincilik- Altın Kep)(Aralık 2008)

2008 Anadolu Üniversitesi I. Ulusal Yemek Yarışması Türkiye Şampiyonluğu(Haziran 2008)

29 January 2016, Friday 21749 kez görüntülendi