Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencileri Mutfak Ürünleri dersi kapsamında Boşnak Böreği ve Boşnak mantısı yaptı.

Pita Börekevi İşletmecisi Funda Ceylan’ın eğitmen olarak yer aldığı derste hazırlama tekniklerini öğrenen öğrenciler, Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tansu Çelik nezaretinde uygulama gerçekleştirdi.

Anadolu mutfağının gelişim ve zenginliğinde rol oynayan Balkan yemek kültürü hakkında öğrencilere bilgiler veren Funda Ceylan, gençlerin Balkan yemeklerine büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tansu Çelik ise, kültürel mirasın sürdürülebilir kılmak için yemek kültürünün önemli bir araç olduğunu kaydederek, “Genç neslin kendi kültürlerini tanımaları ve yaşatmaları adına bu tip uygulamalara sık sık yer veriyoruz ve ileriki dönemlerde daha da yer vereceğiz” diye konuştu.

28 Ekim 2017, Cumartesi 284 kez görüntülendi