Afyon Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı öğrencileri yenilenebilir enerji kaynakları ile üretilen elektrik santrallerinden olan Afyon Biyogaz Enerji Santralı, Afyon Belediyesi Su Arıtma Güneş Enerjisi Santralı ve Afjet Afjes Jeotermal Enerji Santraline Bölüm hocaları Öğr. Gör. Mehmet Süzme, Öğr. Gör. Nuri Bayana, Öğr. Gör. İbrahim Pehlivan, Öğr. Gör. Ayşe Soyçercel ve Doç. Dr. Metin Ersoy’un da katılımlarıyla teknik gezi düzenlemiştir.

Teknik gezide ilk olarak tavuk üreticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Afyon Biyogaz Enerji Santralı ziyaret edilmiştir. Burada tavuk atıkları ve bitkisel atıkların kullanımıyla biyogazın elde edilmesi ve elektrik enerjisi elde edilmesi hakkında ilgililer tarafından bilgiler verilmiştir.

Teknik gezide ikinci olarak Afyon Belediyesi Su Arıtma Tesisindeki güneş enerji santralinde güneş enerjisinde faydalanılarak elektrik enerjisini nasıl elde edildiği yerinde görülmüş ve ilgililerden bilgiler alınmıştır.

Teknik gezide son olarak jeotermal enerjiden faydalanılarak elektrik enerjisi üretilen Afjetin Elektrik Santralı ziyaret edilmiştir. Burada da yetkililer elektik enerjisinin elde edilme yöntemlerini aktarmışlardır.

Öğrencilerimiz için son derece faydalı olan bu gezide bizlere yakın ilgi gösteren bu tesis yetkililerine ve çalışanlara teşekkür ederiz.

23 Mayıs 2018, Çarşamba 964 kez görüntülendi