Afyon Meslek Yüksekokulumuz Mimari Restorasyon programı öğrencileri 11 Aralık 2018 tarihinde  Mimari Süsleme ve Onarım dersi kapsamında bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. M. Emrah ULUKÜTÜK nezaretinde Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi’ne gezi düzenlemiştir. Gezi  Müze Müdürü Arkeolog Mevlüt ÜYÜMEZ’i ziyaretleri ve Sanat Tarihi Uzmanı Bilal AYNUR’dan bilgi almaları şeklinde gerçekleşmiştir.
Teknik gezi bünyesinde Müzenin kurulmasında büyük katkıları olan Süleyman GÖNÇER hakkında bilgi, Müzenin içindeki Kronolojik Harita sıralamasına göre Paleotik, Neolotik ve Kalkolitik Çağlar yanında, Roma, Yunan, Frig, Lidya, Pers, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti gibi Medeniyetlere ait eserler incelenmiş, belgelenmiş ve bilgi alınmıştır.

18 Aralık 2018, Salı 652 kez görüntülendi