Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar Defterdarlığı işbirliğinde 30. Vergi Haftası kapsamında 27 Şubat 2019 tarihinde “Vergilemede Etkinlik” konulu panel gerçekleştirildi.
Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen panele Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Grup Başkanı Mustafa Akpınar ve Anadolu Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Üyümez, Afyonkarahisar Defterdar Vekili Murat Yoy ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Panelin açış konuşmasını yapan AKÜ Rektör Yardımcısı ve Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Vergi Haftasının toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası düzenlendiğini belirtti. Afyonkarahisar Defterdarlığı ile birlikte düzenledikleri etkinliğe bilimsel bir katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Sağbaş, “Vergi, devlet olma ve devlet olmanın ortaya çıkardığı kolektif ihtiyaçların giderilmesi amacıyla devletin çeşitli hizmetleri yürütmek için dolaylı veya dolaysız kişi ve kuruluşlardan topladığı para olarak tanımlanabilir dedi. Sonrasın da ise “Gülü seven dikenine katlanır, ülkesini seven vergisine katlanır” “Dünyada gerçek olan iki şey var, birisi ölüm diğeri vergi” “Güçlü ekonomi için en temel kaynak vergi” “Afyon ilinin vergi oranları çalışması”  konuları üzerinde konuşmalarla panel , soruların cevaplanması ile sona erdi.

04 Mart 2019, Pazartesi 307 kez görüntülendi