Yerli ve milli motor üretiminde yer alan şirketlerden BMC Türkiye Genel Müdürü Dr. Osman Dur, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) akademisyenleri ve öğrencilerine yönelik olarak 27 Şubat 2019 tarihinde  “Üniversite – Sanayi İşbirliği Modelleri” konulu konferans verdi.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Türkiye’nin son yıllardaki yatırım programında yer alan milli ekonomi, milli sanayi ve milli teknoloji konusundaki hedefleri kapsamında yapımı planlanan jet ve dizel motorların Afyonkarahisar’da hayata geçirilmesi ihtimalinin herkesi heyecanlandırdığını ifade etti. “Artık yüksek teknoloji üretmek şart” diyerek dünyada yaşanan finansal krizlerin artık gelişmekte olan ülkeler kaynaklı olarak yaşanmadığını kaydeden Kandemir, “Artık yükselen ekonomiler dediğimiz ve Türkiye’nin de içerisinde olduğu Çin, Rusya, Güney Kore gibi ülkelerin gelişmiş ülkeler ile bir rekabet savaşına girmiş durumda. Bu rekabet savaşında başarılı olunmasının yolunun da ileri teknoloji ve yüksek teknolojili ürünler üretmekten geçtiğinin farkına varıldı.
BMC Türkiye Genel Müdürü Dr. Osman Dur ise “Yurtdışında çalışan Türk gençlerini bulup tekrar ülkemize kazandırmalıyız”, “ Artık bilgiyi almaktan çok kullanabilmek önemli “, “Yerli motor için yetişmiş Türk gençleri Türkiye üniversiteler sayesinde ayağa kalkacak”, “ Bilgi ve eğitim olmadan hiçbir şey elde edilemez”, “Yıllarca Amerika uçaklarının montajını yaptık ama motor yapamadık” başlıkları üzerinde gençlere bilgilendirmelerde bulundu. Konferans soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

04 Mart 2019, Pazartesi 242 kez görüntülendi