Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri 22 Mart 2019 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yılmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı Kongre ve Seminer Organizasyonu dersi kapsamında Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti.
Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikte AFAD Afyonkarahisar Sivil Savunma Uzmanı Vahit YILDIZ ve Hasan Açıkalın tarafından öğrencilere AFAD ile ilgili bilgiler yanında afetler ve alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verildi. Afetlerde en önemli konunun bilinçli olmak olduğunu vurgulayan uzmanlar tarafından öğrencilere deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.
Özellikle deprem kuşağında yer alan Türkiye’de de bu tür afetler için bireylerin ve ailelerin şimdiden hazırlıklı olmaları gerektiğini, afet bilincine sahip olmanın ve hazırlıklı olmanın ise her türlü tehlikenin getireceği zararlardan korunmanın temeli olduğunu ifade ettiler.
72 saatin çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar kurtarma ekipleri gelene kadar ihtiyaçları karşılamanın önemli olduğunu bu nedenle mutlaka bir deprem çantasının hazırlanması gerektiğini ayrıca, afetlere karşı en fazla zararın eşyalardan geldiğini bu nedenle eşyaların mutlaka sabitlenmesi gerektiğini belirttiler.
Ziyaret, arama ve kurtarma ile ilgili tatbikat alanlarının gezilmesiyle ve araç gereçlerin tanıtılmasıyla sona erdi.

 

25 Mart 2019, Pazartesi 213 kez görüntülendi