AMYO Mimari Restorasyon Bölümü, öğretim elemanları gözetiminde ikinci sınıf öğrencileriyle Ankara’ya teknik gezi düzenlendi. Mesleki farkındalık uyandırmak adına tarihi yapıları aslına uygun yaşatma ve yeniden işlevlendirme yönleriyle başarılı olan Rahmi Koç Müzesi, Kaleiçi ve çevresi, Hamamönü ve Somut Olmayan Kültürel Miras Müze’si gezildi. Öğrenciler, derslerde edinmiş olduğu bilgileri, hocalar eşliğinde tarihi yapılar üzerinde inceleme imkanına sahip oldular. Somut Olmayan Kültürel Miras Müze’si gezisini rehber eşliğinde gerçekleştiren öğrenciler geleneksel kültürümüzde kaybolmaya yüz tutmuş gelenekler, anlatımlar, gösteri sanatları, el sanatları…vb alanlarında bilgi sahibi oldular. Deneyimleme, gözlem ile gerçekleştirilen teknik gezi, öğrenciler üzerinde kültürel mirasa ve değerlere sahip çıkma, meslek bilincini oluşturma anlamında olumlu izlenimler bıraktı.

02 Kasım 2019, Cumartesi 252 kez görüntülendi