Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Yönetim ve Organizasyon Bölümü tarafından “Yerel Yönetimlerde Bir Başarı Öyküsü” konulu konferans düzenlendi.

Afyon MYO konferans salonunda gerçekleştirilen ve Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’un konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Afyon MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Mutlu ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasının öğrencilerle sohbet havasında geçmesini istediğini belirten Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, daha önce 1999-2003 yılları arasında AKÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde görev yaptığını ve o dönemde derslere girmesi için kendisine teklifte bulunulmasına rağmen kabul etmeme sebebini öğrenciler ile paylaştı. Kuş, “Ben, herkesin kendi işini yapması gerektiğini düşünüyorum. Herkes en iyi bildiği iş ne ise onu yapmalı. Bu yüzden de o dönemde gelen teklifi kabul etmemiştim. Pratikte bir şeyler biliyorum tabii ki ancak bilmek farklı bir konudur, bildiğimiz şeyleri öğrencilere aktarmak ise çok daha farklı bir konudur. Bu anlamda ben de sizlere belediyenin görevleri, belediyenin gelirleri ya da belediyenin hizmetleri noktasında çok fazla şey anlatmayacağım. Çünkü bunları, hocalarınız zaten gerekli şekilde anlatıyor sizlere” diye konuştu.

Erkmen Afyonkarahisar’da gözde yerler arasına girdi

Erkmen Belediye Başkanlığı göreviyle ilgili bilgiler de veren Memduh Kuş, göreve başladığı dönemde Erkmen’in nüfusunun 2 bin 400 olduğunu, şu anda ise 5 bin 700 nüfusa sahip bir yer olduklarını kaydetti. Erkmen’in Afyonkarahisar için gözde yerler arasına girdiğini ve 3 yıl içerisinde 10 bin konut hedefi koyduklarını dile getiren Kuş, “Biz göreve başladığımız zaman 8 tane dersliğimiz vardı. Şu anda ise Erkmen’deki derslik sayısı 40’a çıkmış durumda. Bunun dışında Sosyal Bilimler Lisesi, Yatılı Bölge Okulu, Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Atatürk Lisesi gibi okullarımız da oldu. Mesela göreve başladığımızda 3 tane cami vardı, şimdi ise cami sayımız 8’e çıktı. Hayırseverler geliyor cami yapacağız diyor, yerimiz hazır. Park yapılacak deniyor, yerimiz hazır. Yollarımız hazır. İstimlak gibi bir derdimiz yok. Afyon Stadının arka tarafları da Erkmen’e ait. Bu bölgenin tüm kanalizasyon işlemlerini hiçbir inşaat dahi olmadan tamamladık. Göreve başladığımızda 500 bin lira bütçemiz vardı. Şimdi bütçeyi 11 milyon liraya çıkarmış durumdayız. Tüm bunlar, bizim Afyonkarahisar Belediyesinden edindiğimiz deneyim ve tecrübeler sayesinde olmuştur” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

11 Aralık 2019, Çarşamba 237 kez görüntülendi