Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Grv. Mine ERGUN  çocuk gelişimi programı birinci sınıf öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir ekip ile birlikte 16.12.2019 tarihinde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Afyonkarahisar/Sandıklı-Akharım İlkokulu, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Afyonkarahisar/Sandıklı-Baştepe İlkokulu ve 19.12.2019 tarihinde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Afyonkarahisar İhsaniye Bozüyük İlkokulu, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Afyonkarahisar Çayırbağ İlkokulu anasınıflarında “Yerli Malı Haftası” için hazırlanan etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Etkinlik çocuklar için hazırlanan müzikal gösterisiyle başladı. Yerli Malı Haftası dolayısıyla hazırlanan kukla gösterisinde öğrencilere sağlıklı beslenmenin nasıl olması gerektiği de öğretildi. Sağlık açısından ayaküstü yemek kültürünün yol açtığı zararlardan çocukları korumak ve onlara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı da amaçlayan etkinlikte, sebze ve meyveler kuklalar yardımıyla tanıtıldı. Ardından veliler tarafından hazırlanan yiyecekler tanıtılarak hep beraber tüketildi. Daha sonra çocuklar için hazırlanan hediyeler dağıtıldı ve yüz boyamayla devam etti. Çocuklar müzik eşliğinde dans ve oyun etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Okul idarecileri, öğretmenleri, veliler; yapılan etkinlikten dolayı teşekkürlerini bildirirken öğrencileri adına böylesi güzel bir eğlencenin kendi sınıflarında olmasının bir ayrıcalık olduğunu bildirdiler.

20 Aralık 2019, Cuma 277 kez görüntülendi