Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından deprem konulu panel düzenlendi.

Afyon MYO konferans salonunda gerçekleştirilen ve AKÜ Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özkaymak, İnşaat Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Veli Başaran ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Vahit Yıldız’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Afyon MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Mutlu ile birlikte Afyon MYO öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında birinci oturumda,  Doç. Dr. Çağlar Özkaymak tarafından deprem mekanizması, deprem türleri ve depremi oluşturan faktörler ile Afyonkarahisar bölgesine yönelik tektonik özelliklerden bahsedildi. Dr. Öğr. Üyesi Veli Başaran’ın yer aldığı ikinci oturumda ise depreme dayanıklı yapı teknolojilerinden ve depreme dayanıklı yapı türlerinden bahsedilerek, yapıların depreme dayanıklılığı ve yapı denetimi üzerine bilgi verildi. Üçüncü oturumda konuşan AFAD Sivil Savunma Uzmanı Vahit Yıldız ise deprem yönetimine ilişkin konuların üzerinde durarak, deprem öncesi ve sonrası neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Panel, konuşmacılara plaket takdiminin ardından sona erdi.

13 Ocak 2020, Pazartesi 304 kez görüntülendi