Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencileri Antalya ANFAŞ Fuar alanında gerçekleştirilen ve Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği (AGEB) Derneğinin düzenlemiş olduğu 3. Gelenekten Geleceğe Yaşasın Anadolu Yarışmasında birçok kategoride ödül aldı.

24 madalya 1 kupa

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Kazancı koordinatörlüğünde yarışmaya katılan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri 10’u altın madalya olmak üzere 16 madalya ve 1 kupa ile toplamda 17 ödül kazandı. Öğretim Görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik rehberliğinde yarışmaya katılan Afyon MYO Aşçılık Programı öğrencileri ise 7 gümüş 1 bronz madalya ile toplamda 8 ödül aldı.

Profesyonel Şefler Ekip Yarışması kategorilerinde Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Pınar Adalet, Emre Külcüoğlu ve Berat Faruk Özkale tarafından altın madalya ve klasman kupası; Tolga Kaya, Melih Bozkurt, Neslihan Arslan ekibi altın madalya; Furkan Yılmaz, Sıla Güzelyurt, Muhammet Kırmızı ekibi altın madalya; Üniversiteliler Arası Kapalı Kutu Yarışmasında Pınar Adalet, Tolga Kaya, Furkan Yılmaz ekibi bronz madalya; Bireysel Şefler Kategorisinde Filiz Arslan altın madalya ve Ahmet Ulupınar gümüş madalya, TAFED Milli Takım Ay Yıldızlı Şefler seçmelerinde ise Furkan Yılmaz ve Tolga Kaya gümüş madalya kazandı.

AKÜ Afyon MYO Aşçılık Programı öğrencileri ise Kapalı Kutu Yarışmasında Fatma Karaboyun, Hakan Akalın ve Selim Söyler’den oluşan ekip ile üç gümüş madalya aldı. İkinci gün ise Aşçılık Genç Milli Takımı için yapılan bireysel yarışmada 4 gümüş 1 bronz madalya alan ekipten gümüş madalya alan öğrenciler genç milli takım seçmeleri için görüşmeye çağrıldı. Yarışma sırasında gösterdikleri performans ile Hasan Ali Ulaş İlçan ve Beyza Nur Uğur ise organizasyon komitesinden teşekkür belgesi aldı. Ayrıca Afyon MYO mermer teknikeri Hüseyin Uysal’ın mermerden hazırlamış olduğu yarışma tabakları ise sunumlarda kullanıldı.

Gerçekleştirilen yarışmalarda sergilenen performanslardan memnun olduğunu dile getiren AKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman, öğrencileri ile her zaman gurur duyduğunu ve önemli başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi. Pekyaman, “Öğrencilerimizin aldığı bu ödüller, ulusal ve uluslararası platformda Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın lezzetlerini ve adını ön plana çıkarma, ayrıca üniversitemizde aldıkları eğitim kalitesini ve bireysel yeteneklerini ispatlama noktasında büyük bir öneme sahip” diye konuştu.

Afyonkarahisar’ın yerel yemekleri başarı için katkı sağladı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Kazancı ise sunulan yemeklerde Afyonkarahisar’ın yerel ürünlerinin kullanılmasının başarı için kendilerine katkı sağladığını ifade etti. Kazancı, “Yaşasın Anadolu sloganı ile düzenlenen bu yarışmada Anadolu’nun, özellikle Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’ın güzide tatları modern sunum teknikleri ile jürilerin beğenisine sunulmuştur. Bu tür yarışmalar, katılımcılara yerel lezzetlerin tanıtılması ve öğrencilerin mesleki gelişimleri açısından gün geçtikçe önem kazanmaktadır” dedi.

Geleneksel ve yerel ürünler kullanıldı

Yarışma ile ilgili konuşan AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Tansu Çelik ise “Yaşasın Anadolu” sloganı ile yapılan organizasyonda geleneksel ve yerli ürünleri kullandıklarını, bunun da farkı arttırdığını söyledi. Çelik ayrıca düzenlenen yarışmaların öğrencilerin kişisel gelişimlerine çok katkıda bulunduğunu, geleneksel lezzetlerin su yüzüne çıkmasını sağladığını, yenilikleri takip etmeyi kolaylaştırdığını ve AKÜ’nün adını duyurduğunu dile getirdi.

 

23 Ocak 2020, Perşembe 386 kez görüntülendi