Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı, öğretim elemanları Öğr. Gör. Seda MAZLUM ve Öğr. Gör. Abdi ATILGAN nezaretinde Afyonkarahisar ili sınırlarında bulunan Döğer Kervansarayı, Ayazini Köyü’ne teknik gezi düzenledi. Öğrenciler, derslerde edindiği bilgileri tarihi yapılar üzerinden hocaların anlatımlarıyla inceleme imkanına sahip oldular. Mimari Restorasyon Programı mezunlarından sektörde çalışan öğrencilerin rehberliğinde Ayazini Köyü’nün tarihi, geleneksel konut dokusunu oluşturan uygulamalar, restorasyon süreçleri hakkında bilgiler edindiler. Deneyimleme, gözlem ile gerçekleştirilen teknik gezi, öğrenciler üzerinde kültürel mirasa ve değerlere sahip çıkma, meslek bilincini oluşturma anlamında olumlu izlenimler bıraktı.

25 Mart 2022, Cuma 166 kez görüntülendi