Afyon MYO İç Mekân Tasarımı Programı Bursa İnegöl’e Teknik Gezi Düzenledi

Tasarım Bölümü İç Mekân Tasarımı Programı 25 Mart 2022’de Bursa İnegöl’e mobilya fabrikalarını ve MODEF fuarına ziyaret etmek üzere teknik gezi düzenlemiştir

“Yetti teorik gerçeğini görelim” sloganıyla Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdi ATILGAN, Doç. Dr. Necmi KAHRAMAN, Öğr. Gör. M. Ümit İŞBECEREN ve Tekniker Ali TEMEL öncülüğünde  normal öğretim ve ikinci öğretim den toplam 40 öğrenci ile yola çıkan grup, çilek mobilya, MODEF fuar alanı ve weltew mobilya fabrikasında ziyarette bulundular. Önemli izlenim ve temaslarda bulunan grup firmalardan öğrencilerin staj yapması ve mezun olduğun da işe başlaması konusunda söz aldı.

Teknik Gezi ekibi geleceğin tasarımcı adaylarına, sektörü sahasında tanıtıp teorik bilgileri güncel hayatta uygulamalı olarak görebilme fırsatı yakalamışlardır.

Teknik gezi, aşamalarında aktif rol almak isteyen firmalarla iletişim kuran sektör çalışmak isteyen öğrencilerimiz severek çalışabileceği bir algının oluşması, öğrenciler için iyi bir motivasyon kaynağı oldu.

Gezinin ilk durağı olan Çilek Mobilya’da Öğretim Elemanları ve Öğrenciler, Çilek Mobilya Tasarım Ekibi ile Çalışma Masası, Yatak, Dolap gibi ürünler üzerinde “Brainstorming” gerçekleştirdi. Öğrenciler Barinstorming sonrası fikirlerini çizim kağıdı üzerine aktardılar. Daha sonra Firmanın üretim hattını gezerek, Kaizen, Yalın Üretim-5S, Üretim Süreçleri, Malzeme gibi konularda bilgi edindiler. Ayrıca okulda eğitimlerini aldıkları çizim programlarından Autocad, TopSolid Wood programının Çilek Mobilya ARGE ekibi tarafından aktif olarak kullanıldığını ve bu program ile üretime teknik dokümanlar hazırladıklarını öğrendiler. Bu sayede öğrenciler, okulumuzda sektöre yönelik güncel teknolojilerin kullanılarak sektöre yönelik eğitimlerin verildiğini fark etmişlerdir.

Gezinin ikinci durağı olan MODEF Mobilya Fuarı’nda öğrenciler çeşitli mobilya firmalarının sergilediği ürünleri inceleyerek farklı malzemelerin kullanıldığı farklı tasarımları incelemiştir. Firma yetkilileri ile görüşme fırsatı sağlayan öğrencilerimiz, bizzat firma yetkililerinin bölümümüz öğrencilerine ihtiyaçlarının olduğunu birinci ağızdan duyarak okudukları bölümün önemini daha iyi anlamışlardır.

Gezinin üçüncü durağı Weltew Mobilya’da firma yetkilileri tarafından öğrenciler, Panel Üretim Hattı, Yatak Üretim Hattı, Koltuk-Kanepe Üretim Hattı, Mamul-Yarı Mamul Depo Hatları gezdirilerek ahşap ve döşemeli ürünlerin üretimleri hakkında bilgiler edindiler. Bu sayede öğrenciler tasarımı yapılmış ahşap ve döşemeli ürünlerin üretimlerinin nasıl yapıldığı, nelere dikkat edildiği, malzeme çeşitliliği ve üretim hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Gezi sonunda firma yetkilileri konuşmasında; öğrencilerin okudukları bölümün çok değerli olduğunu ve bu bölüm mezunlarına ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler.

 

01 Nisan 2022, Cuma 246 kez görüntülendi