Meslek Yüksekokulumuz Mimari Restorasyon Programı 2. Sınıf Bezeme Teknikleri dersi kapsamında düzenlenen Kalem İşi Workshop’ etkinliği 5 Nisan Salı günü Mimari Restorasyon Atölyesinde gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Seda MAZLUM tarafından düzenlenen Workshop 2019/ 2020 Eğitim- Öğretim yılı mezun öğrencilerinden Samed KARAKAYA’nın katkılarıyla yürütüldü.

Etkinlik, teoride öğrenilen bilgilerin uygulamaya aktarılması öğrencilerin bilgilerini pekiştirmesi için önemli bir fırsat oldu. Öğrenciler ‘Kalem İşi’ tekniği için yüzeye kopyalama işlemlerini kendi belirledikleri bitkisel, geometrik ve figüratif kompozisyonlar üzerinden uygulama yaptılar. Tarihi yapılarda kopyalama işlemlerinde kullanılan iğneleme tekniği için kullanılan ham malzemenin işlenerek uygulamada nasıl kullanılacağına dair bilgi sahibi oldular.

Sektörde çalışma alanlarının sınırlı olmadığını görerek, Kalem işi süslemesi konusunda gerçekleştirilen uygulamalar için ön bilgi edindiler.

Etkinlik, Samed KARAKAYA’ya Teşekkür Belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

06 Nisan 2022, Çarşamba 270 kez görüntülendi