Kocatepe Aşçılık Atölyesi’nde “Engelsiz Mutfak” etkinliği

 

Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında“Engelsiz Mutfak” etkinliğinde Sedat Gökdemir Özel Eğitim Uygulama okulu 2. Kademe öğrencilerini mutfak atölyelerinde ağırladılar.

Öğretim Görevlisi Tansu Çelik ve Erkan Çelik rehberliğinde gönüllü Aşçılık öğrencileriyle beraber; Kayseri yağlaması,  Türkmenistan Mantısı,  Lavaş arası sokak lezzetleri, Kurabiye, Kek, hamur açma, pasta süsleme çalışmaları yaptılar. Yardımlaşma ve dayanışma içinde yapılan ürünler etkinlik sonunda beraber paylaşıldı.

Aşçılık programı öğretim görevlisi Tansu Çelik; geleneksel olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamı içinde her yıl bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ve aşçılık öğrencilerinde farkındalık, farklı gruplara yönerge ile rehberlik etme, model olma, paylaşma, dayanışma ile iletişimi sağlayan bu etkinliklerin iki tarafı da mutlu ettiğini ifadeettiler.

Misafir okul yetkilileri ise; bu tip etkinliklerin otizmli öğrencilerde, kas ve koordinasyon gelişimi ile sosyal beceri kazanımlarının hızlandırmak, farklı bir grupla bir işi yürütme beceresini kazanmak, yaratıcılık ve grup çalışması ile bir şeyi başarabilmelerine yardımcı olduklarını açıkladılar.

 

18 Mayıs 2022, Çarşamba 214 kez görüntülendi