Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı 30. Yıl etkinlikleri kapsamında öğrencilerin derslerinde edindikleri teorik bilgiyi uygulama yoluyla deneyimlemesi amacıyla ‘Rabia Restorasyon’ firması ile seminer ve workshop gerçekleştirdi. 24 Mayıs’ta gerçekleştirilen etkinlik, firma yetkilisi Restoratör Serdar Çoban, Restoratör Merve Üçler Aslan, Kalemkar Havva Yiğitbaşı meslek uygulamaları kapsamındaki seminer ile başladı. Firmanın gerçekleştirdiği uygulamalar kapsamında bilgilerin aktarıldığı seminerin ardından Mimari Restorasyon atölyesinde sıva üstü kalem işi uygulaması aşamaları ile gösterildi. Duvar yüzeyi üzerinde bölümün eğitim gören ve mezun öğrencileri tarafından daha önce uygulaması gerçekleştirilip boya ile kapatması yapılan kalem işi uygulamasının raspası ve ahşap yüzeyine raspa uygulamaları yapıldı. Öğrenciler uygulamaları bire bir deneyimleme şansı bularak iş deneyimlerinde elde edecekleri temel bilgileri okul sürecinde edinme imkanı buldular.

26 Mayıs 2022, Perşembe 213 kez görüntülendi