AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA ”ALTERNATİF EĞİTİM YAKLAŞIMLARI” SÖYLEŞİ’Sİ  DÜZENLENDİ.

“Alternatif  Eğitim Yaklaşımı” söyleşi’si 31 Mayıs salı günü , Afyon Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Çocuk Gelişimi Bölümü’nün 30. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu söyleşi de   Doğal Ritim Anaokulu Kurucu Müdürü Esra Poyraz Ünal ve Eğitim Koordinatörü Bilim Uzmanı Merve Özgünlü konuşmacı olarak yer aldı.

Esra Poyraz Ünal konuşmasına, insanın bir özü olduğu ve bu özü kaybettiği saptamasıyla başladı. Ünal , kaybettiğimiz özümüzün Anadolu’da çok eski zamanlardan beri anlatılagelen masallarda olduğunu söyledi. İnsanın özünün masallarda olduğu fikriyle yola çıktıklarını ifade eden Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce bizlerin farkı doğa ile iç içe olmadır. Doğa’nın içinde bir eğitim kurumu olarak bizlerin temel amacı çocukların mutlu olduğu ve kendilerini keşfetmelerini sağladıkları eğitimi vermektir.”

Merve Özgünlü  , bir başka temel noktaların ilişki temeli olduğuna dikkat çekerek eğitimde çocukları merkeze  almak gerektiğinin altını çizdi. Ünal ve Özgünlü meslek hayatlarındaki tecrübeleri dinleyicilerle paylaştılar. Ünal, söyleşiyi dinleyicilerin ilgisinden ötürü eğlenceli bir masal anlatarak tamamladı.

Söyleşi’nin sonunda   Doğal Ritim Anaokulu Kurucu Müdürü Esra Poyraz Ünal ve Eğitim Koordinatörü Bilim Uzmanı Merve Özgünlü’ye katılımlarından dolayı Afyon  Meslek Yüksekokulu   Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mehmet Oğuz Göle tarafından  teşekkür belgesi , Öğretim Görevlisi Mine Ergun tarafından plaket takdim edildi.

01 Haziran 2022, Çarşamba 275 kez görüntülendi