Dünya yemek sektörünün en prestijli listelerinden biri olan Michelin yıldızı, uzman bir jüri tarafından en iyi restoranları belirlemek için kullanılan kıstasların en ünlüsüdür. En saygın restoran ve şeflerin sahip olabildiği Michelin yıldızı, 100 yıldan uzun bir süredir Avrupa’daki ve dünyadaki en başarılı yemek servislerini ölçümlemek için kullanılıyor.

Michelin yıldızına sahip olmak, yemek sektöründeki en büyük başarılardan biri olarak kabul ediliyor ve dünyanın dört bir yanında prestij anlamına geliyor.

Mutfak sanatlarının Oskar’ı olan Michelin Yıldız töreninde ödül alan Kocatape Aşçılık mezunları ve aldıkları ödüller şöyle;

“Bib Gourmand” (düşük fiyatlarla yemek hizmeti sunan ama yüksek lezzet düzeyine sahip restoranlar)  kategorisinde yer alarak ödüllendirilen 10 restorandan biri olan ALAF’ın şef ve işletmeciliğini 2009 Kocatepe Aşçılık mezunu Murat Deniz TEMEL yapıyor.

Michelin Genç Şef ödülünü 2010 Kocatepe Aşçılık mezunu Mevlüt ÖZKAYA kazanırken, şefliğini yaptığı Mürver Restoran’da Michelin rehberinde tavsiye edilen restoranlardan oldu.

2014 Kocatepe Aşçılık mezunu Kemal Can YURTTAŞ’ın şefliğini yaptığı Aila’da Michelin rehberinde tavsiye edilen restoranlar arasında yer aldı.

Mezunlarımızı tebrik ediyor ve daha nice başarılara diyoruz.

14 Ekim 2022, Cuma 105 kez görüntülendi