Meslek Yüksekokulumuz öğretim elamanı Öğr. Gör. Dr. Hicri YAVUZ tarafından öğrencilerimize yönelik olarak DGS bilgilendirme toplantısı düzenlemiştir. Toplantıya farklı bölümlerden öğrencilerin yoğun katılımı olmuştur. Toplantıda, DGS sınavının süresi, soru alanları, soru sayısı ve öğrencilerin hangi soru tipleriyle karşılaşacağı ve öğrencilerin bölümlerine göre hangi lisans bölümlerine dikey geçiş yapabileceklerinin bilgileri verilmiştir.

DGS’nin öğrenciler için önemli olduğu, eğitimlerine devam etmeleri açısından büyük bir fırsat sağladığı ve öğrencilerin kariyerlerine olumlu katkı sağlayacağı vurgulanmıştır. Aynı zamanda önlisans sürecindeki not ortalamasının DGS puanına olan katkısı ve bu sürecin sadece sınavla sonuçlanmadığı, ders notlarının da önemli olduğu belirtilmiştir. Toplantının sonunda öğrencilerin başvuru için gerekli mezuniyet şartlarının neler olduğuyla ilgili sorularına cevap verilmiştir.

Hocamıza, öğrencilerimize verdiği kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

02 Kasım 2022, Çarşamba 223 kez görüntülendi