Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Banu Demirhan ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Esen İnkaya tarafından, Afyonkarahisar Merkez Susuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman alanı öğrencilerine yönelik “Muhasebe ve Mali Müşavirlik Mesleği” konulu konferansı 10 Nisan 2023 pazartesi günü yüksekokulumuz konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Konferansta Doç. Dr. Banu Demirhan sözlerinin başında muhasebe mesleğinin önemi ve istihdam kaynakları hakkında bilgi verdi. Demirhan; “Ayrıca mutlaka derslerinizde başarılı olmak zorundasınız. Sosyal başarı ve insani ilişkilerinizin iyi olması mesleğimizin gereğidir” vurgusunda bulundu.

Afyon Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencileri ise “Programdaki mevcut dersler, diploma notunun önemi, staj ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS)” hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Esen İnkaya; “Serbest muhasebeci ve mali müşavir olabilmek için ilk şart, 4 yıllık üniversite mezunu olmak. Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler fakültelerinden lisans seviyesinde mezun olmak gerekiyor. Mali müşavir olmak için öncelikle Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamıza geliyorsunuz. Staj dosyanızı açtırıp kaydınızı yaptırıyorsunuz. Sınav harçlarını yatırıyorsunuz. Bu şekilde staja giriş sınavına hak kazanıyorsunuz. Staja Giriş sınavı, yılda 3 kere ve test şeklinde yapılıyor. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yeterlilik Sınavı, staja giriş sınavından başarılı olup stajını tamamlayan meslek mensubu adayların, staj süresinin bitişinde, serbest muhasebeci mali müşavir olabilmesi için gireceği bir sınavdır. Stajı biten adayın staj süresinin bitiminde bir yıl içerisinde Mali Müşavirlik Yeterlik Sınavına başvuruda bulunması gerekiyor. İlk sınav tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde, 3 kez açılacak tüm sınavlara arkadaşlarımız girebilirler ” şeklinde konuştu.

İnkaya; Serbest muhasebeci ve mali müşavirlik hakkında bilgi, deneyimlerini ve Luca programının önemi hakkında tecrübelerini paylaştı. Piyasa koşullarında Serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak çalışabilmek için “ Eğer Tecrübe Yoksa Hiçbir Şey Değilsiniz” sloganıyla konuşmasını tamamladı.

Konferans sonunda Susuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman alanı öğrencileri yüksekokulumuzdaki diğer programlardaki mesleki uygulamaları yerinde incelemek amacıyla kampüsümüzdeki atölyeler gezdirilmiştir.

13 Nisan 2023, Perşembe 186 kez görüntülendi