NEDEN AFYONKARAHİSAR? DAİMA AFYONKARAHİSAR-DÖRDÜNCÜ SUNUM ÖZGÜL TERMAL ÖRNEĞİ

 

Koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in yaptığı Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Neden Afyonkarahisar? Daima Afyonkarahisar” başlıklı projenin dördüncü hafta konuğu Afyonkarahisar ilinde yatırım yapan ve turizm sektöründeki önemli markalar arasında yer alan Özgül Termal kurumunun işletme müdürü Hakan Siyah oldu.

 

Grand Özgül Termal hakkında bilgi veren Hakan Siyah “Grand Özgül Termal Afyonkarahisar’ın en güzel tesislerinden bir tanesidir. 2022 yılında yaklaşık olarak 118,000 misafir ağırladık. Aynı zamanda muhafazakar yapıya sahip olan bir tesisiz. Şu anda toplam olarak 230’a yakın personelimiz mevcut. 600 oda ile 24.000 karelik Spa kompleksimiz var. Tesisimizde yarı pansiyon olarak hizmet veriyoruz” görüşlerine yer verdi.

 

Hakan Siyah kendisine yöneltilen sorular perspektifinde “Afyonkarahisar Türkiye’de çok önemli bir jeopolitik konuma sahiptir. Türkiye’de çoğu yere giderken mutlaka Afyonkarahisar’a uğruyorsunuz. Afyonkarahisar’ın aynı zamanda yeri altı da dolu ve üstü de dolu. Baktığımız zamanda termal sularımız, mermerlerimiz, hayvancılığımız, tarihimiz, lokumumuz ve sucuğumuz yani Afyonkarahisar pazarlama ve tanıtım açısında çok şanslı bir şehirdir. Daha önce dediğim gibi Afyonkarahisar’ı bir potansiyeli var. Ama hak ettiği potansiyel şu anda yakalanmamış çünkü Afyonda pazarlama kolay ama biraz da zor. Ve turizm hakkında altyapısından hazır olmak gerekiyor. Şu anda turizm okunan öğrencilere alıyoruz ama bir sürü öğrenciler çoğunlukla sahil kıyısını tercih ediyor. Eğitim bakımında bölge tam hazır değildir. Ekonomik olarak yaklaşık 12 yıldan beri aktif olan tesis ve 230 kadar personelimiz var. Aynı zamanda dışarıdan en fazla misafir konaklıktan tesisiz. Ve biz bu misafirlere termale kadar tutmuyoruz, dışarıda alışveriş merkezlerinde de gezdiriyoruz. Ve ekonomik olarak değer katıyoruz” görüşlerine de yer verdi.

 

“Afyon Kocatepe Üniversitesi mensuplarına ve Afyonkarahisarlılara bir mesajınız olacak mı?” sorusuna ise; “Evet var,  Afyonkarahisar’ımız daha önce konuşmaktan daha önce belirtiğim gibi birbirimize iyice tanıtalım, birbirimize daha fazla sahip çıkalım. Tturizm gerçekten Afyonkarahisar’a çok katıyor ve daha fazla katacak. Dolayısıyla Afyonkarahisar’da turizm okulları, üniversiteler daha fazla öğlencilere geliştirip, bölgemize tutmak, daha fazla personellerle çalışalım, daha güzel hizmet verelim ve bölgemizin hak ettiği yere hep beraber getirelim. Afyonkarahisar bir geçiş noktası, Cumhuriyetin kurulduğu yer. Afyonkarahisar’a pazarlarken zorlanılırız ama ellerimizde bir sürü kullanabileceğimiz hikayeler var, termal suyumuz var, mermerimiz var. Bildiğiniz gibi aynı zamanda bir gastronomi şehriyiz. Ve en son Afyonkarahisar’da bol bol ağaç dikelim” cevabını vermiştir.

 

 

 

23 Mayıs 2023, Salı 253 kez görüntülendi