Depremden etkilenen çocuklarımız için Prof. Dr. Tayfun UYGUNOĞLU’ nun öncülüğünde başlattığımız ve Öğr. Grv. Mine ERGUN koordinatörlüğünde “Oyuncaklarımız Depremden Etkilenen Çocuklarımıza” isimli yardım kampanyası ivedilikle hayata geçirildi.

Kampanya koordinatörü Öğr. Grv. Mine ERGUN sözlerine şöyle devam etti “Depremi birinci dereceden yaşayan insanlarımız için deprem, geçmişin yok olması, geleceğin ise belirsizliğidir. Bu yönü ile de depremin psikolojik etkilerinin kısa süreli olması beklenemez. Bu nedenle felaketi yaşayan kişilere yapılacak yardımların uzun soluklu olması önemlidir. Afetten en çok etkilenenler olan çocuklar için gerçekleştirilen bu tür yardımlar bu süreçte kritik bir önem taşıyor” dedi.

Kampanyada ilk önce evlerinin yıkılması veya hasarlı olması nedeniyle Afyonkarahisar Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’ ne bağlı yurtlara yerleşen çocuklarımıza oyuncaklar hediye edildi. Çiğiltepe yurdunda açılan anasınıflarında Azime BALİN ve Hatice Enfal ENGİZ verilen eğitimlere halen destek vermeye devam etmektedirler.

Kampanyada daha sonra toplanan oyun, oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemeleri Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Karacasu İlkokulu, Onikişubat Fatmalı Fatih İlkokulu ve Onikişubat Bulutoğlu İbrahim Çalık İlkokullarına bağışlandı.

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Grv. Dr. Mehmet Oğuz GÖLE, Öğr. Grv. Mine ERGUN ve çocuk gelişimi programı bölüm öğrencilerden Abdullah KAHRAMAN, Rabia DEMİRPENÇE, Rabia Nur KALELİ, Rüveyda BÜYÜKAFŞAR, Sena ŞENGÜN ve Tuğçe KESGİN ile birlikte giderek teslim etmişlerdir.  Aynı zamanda çocuklar için hazırlanan eğlenceli etkinlikler gerçekleştirilmiş, öğrencilerimizin kendilerinin hazırlamış olduğu oyuncakları da tüm çocuklara hediye etmişlerdir.

Öğr. Grv. Mine ERGUN’ un sözlerinin devamında “Bu süreçte bizi en çok mutlu eden oyuncaklarını depremzede kardeşlerine bağışlayan miniklerimizin olması. Aralarında oradaki arkadaşlarına mektup yazanlar bile var. Deprem sonrası dönemde çocukların duygularını paylaşabileceği ortam ve kişilere ihtiyaç duymaktadır. Çocuk oyun oynarken sorunlarını çözebilir. Biz de Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri bölümü öğretim elemanları ve gönüllü öğrencilerden oluşan bir ekip ile birlikte bu travmayı tamir etmek, yaşamla yeniden sağlıklı ilişki kurmalarını sağlamak için de el birliği ile çalışmaktayız. Kampanyada oyuncak toplamanın da ötesine geçerek, toplanan oyun, oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemelerini deprem bölgesinde çocuklarımıza ulaştıracak aynı zamanda onların normalleşme sürecine destek vermek adına farklı etkinlikler düzenliyoruz. Kampanyada bizleri yalnız bırakmayan başta Afyon MYO ailesine ve tüm yardımseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

30 Mayıs 2023, Salı 224 kez görüntülendi