Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Öğretim Görevlisi Tansu Çelik ve Öğretim Görevlisi Erkan Çelik rehberliğinde, Mutfak Atölyesinde Susuz İlkokulu 2.Sınıf, Şemsettin Ortaokulu 6.Sınıf, TED Koleji 7.Sınıf ve Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencileriyle birlikte mutfak atölyesinde yerli malı haftasını kutladılar

20-22-27-29 Aralık tarihlerinde yapılan etkinlikte aşçılık programı ikinci sınıf öğrencileri misafir öğrencilere aşçılık mesleği hakkında bilgi verdiler, mutfak ekipmanlarını ve baharatları tanıttılar.

Etkinlikte yerli malı haftasıyla ilgili yerel ürünlere vurgu yapıldığını belirten Öğretim görevlisi Tansu Çelik yapılan yemeklerde Afyon’un coğrafi işaretli ürünlerinden vişne ve kaymağın tatlılarda kullanıldığını belirtti. Bununla beraber Türk Mutfağında yer alan yemeklerden Kayseri yağlaması,  Çökertme kebabı, lahmacun ve sokak lezzetlerinden de tantuniye yer vererek coğrafyamızda yer alan ürünlerle öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmak istediğini söyledi.

Geleneksel lezzetleri yenilikçi yaklaşımlarla misafirlere sunan Aşçılık öğrencileri misafir öğrencilerle beraber pişirmekten ve bu güzel etkinliğe rehberlik yapmaktan dolayı kendilerini iyi ve mutlu hissettiklerini ifade ettiler

Tatlı çalışmalarında kremalı rulo pasta, vişneli kaymaklı muhallebi,  kremalı kekler vb. yapıldı. Ayrıca etkinlikte Çölyak hastası öğrenciye Glutensiz fasulye köftesi ve vişneli tatlı yapıldı.

Öğretim Görevlisi Erkan Çelik ise son yıllarda belirgin hale gelen ve tüm dünyanın dikkatini çeken, mutfakta sıfır atık konusunda da duyarlı davrandıklarını ve bu konu ile ilgili bir çalışma yaptıklarını belirtti.   Etkinlikte süt endüstrisinde atık konumunda olan peynir altı suyundan hazırladıkları ve ismini Frig vadisinden esinlenerek Frikus adını verdikleri sağlıklı içeceğin gelen misafirlere ikram edildiğini ve beğeniyle tüketildiğini ekledi.

05 Ocak 2024, Cuma 243 kez görüntülendi