07.03.2024 tarihinde bölümümüz uygulama alanı ve okul kampüsü içerisinde, öğrencilerimize yönelik, elektrikli araçlarla ilgili etkinlik gerçekleştirilmiştir. Programda Gürses Afyon Motorlu Araçlar Ltd. Şti. Fiat Yetkili Bayi servis Müdürü Özgür KIZILBUĞA tarafından Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı öğrencilerine yeni araç teknolojilerinin yanı sıra %100 elektrikli araçların üretimi, bakımı, avantaj ve dezavantajları, kullanım alanları, pazar durumu hakkında bilgiler verilmiştir.

Etkinliğin ikinci bölümünde öğrencilerin soruları cevaplanmış, özellikle staj, teknik gezi, servislerde çalışma şartları, iş güvenliği vb. konularda söyleşi yapılmıştır. Buna ek olarak Fiat marka otomobillerden %100 elektirikli 500 serisi tanıtılmış, kampüse getirilen Fiat 500e ile deneme sürüşleri gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı öğrencileri ile birlikte Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Programı öğrencileri de katılmış olup aktivitenin açık alandaki bölümü Yönetim Organizasyon ve Mimari Restorasyon programı öğrencileri başta olmak üzere kampüs içindeki diğer öğrenciler tarafından da ilgi görmüş, katılım sağlanmıştır.

Aktiviteye MYO Müdür Yrd. Öğr. Grv. Zeyni ARSOY, Mot. Arç. Ulş. Tekn. Bölüm Bşk. Doç. Dr. Metin ERSOY ve bölümün öğretim elemanları Dr. Öğr. Üye. Ersan MERTGENÇ, Öğr. Grv. Dr. Hicri YAVUZ, Öğr. Grv. Fatma Merve KILÇIK, Öğr. Grv. Ramazan DİNLER ile birlikte Yön. Org. Bölüm Bşk. Doç. Dr. Murat TEKBAŞ, Tasarım Bölümü öğretim elemanı Öğr. Grv. Murat Emrah ULUKÜTÜK, Otel Lok.ve İkram Hizm. Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üye. Erdal ÖZER de eşlik etmişlerdir. Program sonunda, Fiat firması servis müdürü Özgür KIZILBUĞA beye katkılarından dolayı Plaket ve Teşekkür belgesi takdimi yapılmıştır.

11 Mart 2024, Pazartesi 66 kez görüntülendi