Üniversitemiz, Afyon Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü tarafından düzenlenen “Çocuk İstismarı ve Hukuki Boyutu” adlı seminer, 25 Mart 2024 tarihinde Afyon MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

 

Afyon Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminer Afyonkarahisar Barosu, Çocuk ve Kadın Hakları Komisyon üyeleri Av. Büşra Boyacı MİNVER ve Av. Nadide YÜCEERDEM konuşmacı olarak yer aldı.

 

“Çocuk hakları, kanunlarla korunur.”

YÜCEERDEM, konuşmasında çocuk istismarı; masumiyeti ve güveni hedef alan, çocukların fiziksel, duygusal veya cinsel olarak istismar edilmesi anlamına gelir. Bu, toplumun en savunmasız bireylerine yönelik acı verici bir durumdur. Çocukların yasal güvence altında olduğunu, çocukları korumaya yönelik Çocuk Koruma Kanunlarından gibi özel kanunların olduğunu anlattı.

 

“Bir çocuğun istismara uğradığını düşünüyorsanız, sessiz kalmayın. İstismarı bildirmek, bizim yasal zorunluluğumuz.”

MİNVER, öğrencilere, istismarcılarla her yerde karşılaşabileceklerini hatırlatarak bu konuda ne olursa olsun sessiz kalmamalarını dile getirdi. “Çocukların güvenliği için hepimiz birlikte çalışalım. İstismarı gördüğünüzde veya duyduğunuzda adli mercilere bildirin.” şeklinde konuştu.

Seminerin sonunda Av. Büşra Boyacı MİNVER ve Av. Nadide YÜCEERDEM’e katılımlarından dolayı Afyon Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Grv. Mine ERGUN ve Öğr. Grv. Ümmügülsüm ÜNLÜ tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.fyon MYO’ da “Çocuk İstismarı ve Hukuki Boyutu” adlı seminer gerçekleştirildi.

27 Mart 2024, Çarşamba 195 kez görüntülendi