Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Programı öğretim elemanları Doç. Dr. Necmi KAHRAMAN, Doç. Dr. Abdi ATILGAN, Öğr. Grv. Eyüp Aksoy ve Öğr. Grv. Mustafa Ümit İŞBECEREN’in yürütücülüğünü yaptığı İç Mekan Tasarımı Programı öğrencilerine yönelik Ankara’ya teknik gezi düzenlenmiştir.
Teknik gezi kapsamında; Ersa Mobilya, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Cumhurbaşkanı Külliye kütüphanesi’ne ziyaretlerde bulunulmuştur.
Gezinin ilk durağı olan Ersa Mobilya Fabrika gezisinde; Öğretim Elemanları ve Öğrencilere Ersa Mobilya Arge Müdürü Yener Ünal eşliğinde, Ahşap Panel Üretim Hattı, Metal Üretim Hattı, Döşemeli Ürünler Üretim Hattı, Arge Birimi gezdirildi. Gezi süresince öğrencilere mobilya tasarımından üretimine kadar ki tüm süreçler ve malzemeler hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Ayrıca okulda eğitimlerini aldıkları çizim programlarından TopSolid Wood programının Ersa Mobilya Arge ekibi tarafından aktif olarak kullanıldığını ve bu program ile üretime teknik dokümanlar hazırladıklarını öğrendiler. Fabrika içerisinde bulunun Erol Ata Saat Koleksiyonu, Erol Bey’in eşliğinde gezilerek yaşanmışlık değeri olan tarihi önemli eserler hakkında bilgiler edinildi. Erol Bey’in kendi eliyle kaligrafi sanatıyla hazırlanan öğretim elemanlarının ve öğrencilerin adlarının yazdığı kitap ayracı hediyeleri takdim edildi.
Gezinin ikinci durağı olan Gazi Üniversitesi gezisinde; Teknoloji fakültesinin bulunduğu ana kampüse gidilerek, Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümü ziyaret edildi. Bölüm öğretim elemanlarından Doç. Dr. Hacı İsmail Kesik ve Arş. Grv. Ramazan Bülbül eşliğinde öğrencilere bölüm laboratuarları ve atölyeleri gezdirilerek bölüm hakkında bilgiler verildi.
Gezinin üçüncü durağı olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi gezisinde; Bölüm öğretim elemanlarından Öğr. Grv. Mustafa Ümit İşbeceren’in özel sektördeki en son çalışmalarından olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi mobilyaları ile ilgili tasarım, malzeme ve üretim detayları hakkında bilgiler verildi.

22 Nisan 2024, Pazartesi 49 kez görüntülendi