Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen, Yaratıcı Drama Atölyesine, Psikolojik Danışman, ÇDD Drama Lideri, İngiltere 3. Seviye Orman Okulu Lideri, Anaokulu Kurucusu, Yazar Selma ÇAKAR, 29 Nisan Pazartesi günü Afyon Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda “Dramadan Hayata” adlı Yaratıcı Drama Atölyesinde öğrenciler ve akademisyenlerde buluştu.

Etkinlik, saat 14.00’de başlayarak 18.00’a kadar devam etti. Program içerisinde pek çok farklı drama tekniği deneyimlenerek katılımcılara pratik yapma imkânı sağlandı. Yaratıcı drama, katılımcıların kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmelerine, empati kurma yeteneklerini artırmalarına ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda eğlenceli bir ortamda öğrenme imkânı da sundu.

Selma Çakar, bu atölyede ilk olarak Yaratıcı dramanın aşamaları, temel ögeleri ve boyutlarını açıkladı.
“Çocukların Sihirli Dünyası Oyun ve Masal’dır”
ÇAKAR; çocukların sihirli dünyasını oluşturan en önemli ögelerin oyun ve masal olduğunu ifade etti. Her çocuğun oyun hakkının bulunduğunu ve bunun için fazladan çaba gerekmediğini ekledi. Masal ise yıllardan beri dilden dile dolaşan doğal öğretilerdir. Masallarımıza sahip çıkarsak kültürümüze de sahip çıkarız.
Atölyenin ardından “Erken Çocukluk Döneminde Orman Okulu Etkinlikleri” ve “Anne Babaya Yaratıcı Drama Etkinlikleri ile İpuçları” adlı kitaplarını imzalayarak etkinlik tamamlandı.

30 Nisan 2024, Salı 110 kez görüntülendi