“AFYONKARAHİSAR’IN MARKALARI” PROJESİNİN İKİNCİ HAFTA KONUĞU
PARK HAYAT HASTANESİ TIBBİ HİZMETLER DİREKTÖRÜ VE AFYONKARAHİSAR TABİP ODASI BAŞKANI DR. ALEV TÜRE OLDU

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin Mesleki Çalışma ve Seminer dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in koordinatörlüğünde her yıl düzenledikleri ve bu senekinin başlığı “Afyonkarahisar’ın Markaları” olan proje çalışmasının bu haftaki konuğu PARKHAYAT Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü ve Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Alev Türe oldu.

Son derece samimi bir ortamda gerçekleştirilen ve dinleyenlerce büyük beğeni ile karşılaşan söyleşide sayın Türe’ye yöneltilen soru ve cevaplar ise şöyle derlendi:

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Alev TÜRE hekimim şu anda PARKHAYAT Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü olarak görev yapıyorum. Aslen Malatyalıyım Çocukluğum Malatya, Bingöl, Niğde, Kütahya, en sonunda Kütahya Lisesinden mezun olup Afyonkarahisar’ da göreve başladım. Üniversite olarak Çukurova üniversitesini bitirdim. Bir öğretmen anne ile veteriner hekim bir babanın çocuğuyum, dört kardeşiz, en büyükleri benim. Okulu bitirdikten sonra Afyonun Bayat İlçesinde göreve başladım. Sağlık ocağında Doktor olarak çalışmaya başladım mezuniyeti sayarsak yaklaşık 28-29 senelik hekimliğim var bu hekimlik süremce hem sağlık ocağında çalıştım, hem yöneticilik yaptım, pratisyen hekimin çalışabileceği bütün alanlarda çalıştım, acil hekimliği de yaptım ama son 2006’ dan bu yana hep yöneticilik yapıyorum. İki tane evladım var.

Yöneticisi olduğunuz işletme hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

PARKHAYAT Hastanesi Afyonkarahisar halkının bildiği dilde kırmızı Hastane daha öncesinde PARK Hastanesiydi daha sonra PARKHAYAT Hastanesi oldu buranın ruhsatı 2006 yılında verildi. 2006 yılından bu yana aktif olarak hizmet veriyor. Aslında binamız daha eski ama biz 2006 yılından beridir hizmet veriyoruz. Bende yaklaşık 9-10 senedir burada hizmet veriyorum. Hastanemiz 152 yataklı bir hastane bunu 42 yatağı yaklaşık yoğun bakım yatağı, diğerleri de normal servis yatakları. Genel bir hastane statüsünde A sınıfı genel bir hastane bölgede referans bir hastane konumundayız, birçok branşta halkımız dışarıya gitmeden Afyonkarahisar’ da gerekli olan hizmeti alabilmekte, bizde elimizden geldikçe bunun için uğraşıyoruz. Medikal onkoloji dâhil olmak üzeri nükleer tıp dâhil olmak üzere birçok branşta hizmet veriyoruz.

İşletmenizin, yatırım için Afyonkarahisar’ı tercih etme nedenleri nelerdir? Ve bu konudaki beklentilerinizin ne kadarı gerçekleşti?

Afyonkarahisar’ı tercih etmemizin en büyük sebeplerinde birisi hastane sahiplerimizin Afyonkarahisarlı olması, Afyonkarahisarlı oldukları için Afyonkarahisar halkına hizmet düsturu ile hareket edip buradaki insanlara bölge insanına elinden tutmak bölge insanına hizmet etmek adına Afyonkarahisar’ ı tercih ettiler ve sonuçta hepsi de hekim bizim yönetim ekibimiz, hastane ortaklarımız öyle olunca hekim arkadaşlar hem hekim olarak hem de bir hastane işletmecisi olarak Afyonkarahisar’a sağlamış oldular aynı zamanda yaklaşık 550 kişiye yakın insan istihdamımız var hekimi, hemşiresi, sağlık çalışanı var. Bu sadece Afyonkarahisar’ da ki hastanemiz.

İşletmenizin farklı şehirlerde yatırımı var mı?

Kütahya ve Akşehir de de iki tane hastanemiz var. PARKHAYAT sağlık grubu olarak geniş bir çerçeveye, bölgeye hitap ediyoruz. Hinterlandımız oldukça geniş, şirket olarak da iki tane okul, otel, big chefs bunları kattığımız zaman yaklaşık 1500’e yakın insan istihdamı personel istihdamı var bunları aileleri ile beraber düşündüğünüz zaman neredeyse 5000-6000 kişiye hizmet eden bir işletmeyiz, şirketiz. Bunu da göğsümü gere gere söylüyorum bir bayan olarak da, bayan istihdamının çok olduğu bir şirket grubunda çalışmakta bana ayrıca bir onur, gurur veriyor ve Afyonkarahisar’dan da beklediğimizi aldık çünkü Afyonkarahisar halkıda bizleri seviyor bizde elimizden geldiğince Afyonkarahisar halkına kaliteli en üst düzeyde sağlık hizmeti sunarak diğer büyük şehirlere gitme isteklerini ve ihtiyaçlarını azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Nasıl bir markalaşma süreci yaşadınız? Bu sürecin kırılma noktası hangi olaydır?

Gerçekten marka olmak öncelikle hani bunda alçak gönüllü olamayacağım çünkü bence gerçekten PARKHAYAT bir marka, Afyonkarahisar ve bölgesi adına PARKHAYAT Hastaneleri. Biz dediğim gibi aslında biraz önce bahsettiğim gibi ilk önce Kırmızı Hastane olarak başlayıp daha sonra Park Hastanesi markasıyla devam edip daha sonra da PARKHAYAT hastanesi şekline dönüştük, PARK Hayat’ın da patentini aldık hastane olarak. Markalaşmak ne ile beraber oluyor, kalite ile beraber oluyor, hizmet anlayışı ile beraber oluyor, işletme mantığı ile kurumsallıkla markalaşmak adım adım kendini getiriyor, aslında biz çalışarak insanlarda bizi destekleyerek ve yaptığımız işin değerini kıymetini anlayarak bize bu markayı yakıştırıyorlar, bizde bu markaya layık olabilmek adına veya bu markanın altını doldurabilmek adına gittikçe hizmetlerimizi arttırıyoruz. Benim hep en sevdiğim ders edebiyattı ve bütün kompozisyonlarımda sık sık bir edebiyat öğretmenimin bir sözü vardı kullanırdım ‘Duran düşer, düşen ezilir, ezilende yok olmaya mahkûmdur.’ Biz durmayalım devamlı bir yenilik yapalım Afyonkarahisar halkına sağlık alanında yeni neler yapabiliriz hizmet kapasitemizi nasıl geliştirebiliriz, hep bunun anlayışı ve mücadelesi içindeyiz. Bu konuda da elimizden geleni yapıyoruz. Markalaşmak bu yönde ilerlemiş oldu inşallah gittikçe de büyütürüz.

Marka değerinizi arttırma adına hangi çalışmaları gerçekleştiriyorsunuz?

Tabi biz sadece işletme mantığı ile baktığımız zaman pazarlama mantığı ile baktığında birçok alanda hizmet veriyoruz. Sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, yiyecek içecek hizmetimiz var, şimdi biz bunun üzerine bir de otelcilik şu anda inşaatı devam eden bölgenin ilin en büyük otel inşaatı devam ediyor. Markamızı geliştirmek adına hem hizmet ettiğimiz alanları geliştiriyoruz hem de her birimde kendi içinde kendisiyle bir yıl önceki hedeflerini daha da genişletmek için çaba sarf ediyoruz. Şimdi tabi bizim hastane olarak kendimizi nasıl geliştirebiliriz, yatağımızı geliştirebiliriz, alanımızı geliştirebiliriz, hizmet ettiğimiz branşları geliştirebiliriz. Yaptığımız çünkü sağlık da teknoloji ile paralel ilerliyor ve gittikçe her alanda her alanda yaptığın işler artmaya başlıyor teknoloji ile beraber gittikçe daha teknolojik olmaya çalışıyoruz ve aynı zamanda da illerde Kütahya, Akşehir belki daha sonra farklı illerde marka değerimizi arttırmak ve marka değerimizi ülke çapında duyurmak adına hizmet ediyoruz artı sağlık turizmi yapıyoruz sağlık turizminde turistin sağlığı ile ayrı ilgileniyoruz bizim gurbetçilerimizle onların sağlıklarıyla ülkemize geldikleri zaman onlara elimizi uzatalım zorluk yaşamasınlar bununla ayrı ilgileniyoruz aynı zamanda sağlık turizmi yapıyoruz İngiltere, İrlanda, Amerika’dan hastalarımız geldi obezite cerrahisi yapıyoruz diş, plastik cerrah birçok konularda ihtiyaç duydukları alanlarda onlara hizmet veriyoruz yani marka değerimizi yurt dışına çıkarmak için çabalarımız büyük. Otelcilik ile birleştirdiğimizde sağlık turizmi alanında Afyonkarahisar’ı da bir marka haline getirip sağlık turizmi alanında adı geçen şehirlerarasına katacağız bunu da ilerleyen zamanlarda göreceksiniz.

İşletmenizin gelecek hedefleri nelerdir?

Bir kere bence Afyonkarahisar’ın istihdam personel istihdamı büyük bir hedeftir, yani sizler pazarlama bölümü öğrencilerisiniz yüksekokulda turizm bölümü öğrencileri var şimdi bu çocuklar işlerini yapmak için Antalya sahil kesimi Muğla farklı illere gidiyorlar hem ailelerinden ayrılıyorlar belki zor koşullar ama biz şimdi ilde sağlanan istihdam ile aslında hem ilin gelişimini hem bölge halkının bu anlamda da yetişen çocuklarımızın iş bularak kendilerine onlarında kendi illerine ve kendi haklarına hizmet etmelerini de sağlamış olacağız. İstihdam bence önemli bir yatırım onun dışında zaten sağlık, TED Afyon koleji ile gerçekten eğitime vizyonel bir yaklaşım gösteren bir okulumuz var ve bu okulda da her yıl birçok öğrenci mezun olarak onlarda birer Afyonkarahisar öğrencisi olarak Afyonkarahisar’a kimisi dönüyor kimisi dışarıda temsil ediyor bunlar güzel şeyler. Dünya markası haline gelmiş Big Chefs grubunu biz Afyonkarahisar’a getirdik ve Afyonkarahisar’da güzel bir şekilde hizmet veriyoruz. Otelle beraber belki çok daha farklı markaları İl’e girmesi sağlanacak bu da çok önemli bir artı olmuş olacak. Biz zaten PARKHAYAT Hastanesi olarak her gün yeni bir yenilik yapalım, yeni bir hizmet alanı açalım mücadelesi içindeyiz.

PARKHAYAT Hastanesini diğer özel hastanelerden ve devlet hastanesinden farklı kılan özellikler nelerdir?

Neden PARKHAYAT Hastanesine gitmeliyim? Neden PARKHAYAT Hastanesini tercih etmeliyim? Biliyorsunuz müşteri kelimesi farsça bir kelime ve hizmet alan anlamına geliyor. Bunda hizmet veren kesim olarak biz mümkün olduğunca bize gelen bizi tercih eden hastalarımıza güler yüz, tatlı dil, ben kendimde hekimim bir hastaya siz içeri girdiği andan itibaren geçmiş olsun, hoş geldiniz dediğinizde bile o hastanın %50 tedavisine bir adım atmışsınızdır, ondan sonrası zaten teknik bilgiye kalıyor. Güler yüz ve kaliteli bir hizmet anlayışını benimsedik. Mümkün olduğunca hastalarınız geri dönüşleri doğrultusunda kendi iyileştirmelerimizi yapıyoruz, bunlar bizim için çok önemli. Olumlu veya olumsuz dönüşler bunları değerlendiriyoruz ve bunlara göre geliştirmemiz gereken yanlar varsa onları geliştiriyoruz, güzel yanlar içinde mevcuttaki arkadaşlarımıza teşekkür edip yolumuza yani hizmet alan kesimin sesini dinliyoruz, hizmet alan kesime kulaklarımız tıkamıyoruz. Biz iyiyiz diye bir şey yok herkes her zaman gelişime açık olmalı her işletme hizmet ettiği kesimin sesini dinlemeli biz onların sesini dinliyoruz, biz onlardan gelen öğütleri mutlaka inceliyoruz. Elimizden geldiğince konuyla ilgili alanlarında üst düzey branşlaşmış hekim arkadaşlarla çalışıyoruz. Personelinizi nitelikli bir şekilde seçip hizmet içi eğitimler ve niteliklerini arttırmak için uğraşıyoruz ve her şeyden önemlisi mümkün olduğunca hastamız buradan ayrılırken iyilikle, güzellikle, mutlu olarak ayrılsın bunu istiyoruz.

İşletmeniz Afyonkarahisar için ne anlam ifade ediyor? Ekonomik ve sosyal anlamda Afyonkarahisar’a ne gibi değer katıyorsunuz?

İşletmemizin şu anda bölgedeki en yüksek istihdama sahip şirket biziz. Bu istihdamın bölgeye çok artısı olduğunu düşünüyorum. Mesela benim daha önce çalıştığım bir ilçe olduğu için biliyorum Bayat ilçesi 5000 nüfuslu bir yer, biz 6000 nüfusa ekmek vermiş oluyoruz neredeyse bir kasabanın bir ilçenin halkı kadar insan burası sayesinde bir istihdam sağlamış oluyor, ben onu çok önemli sosyal ve ekonomik destek, dediğim gibi sağlık turizmi olsun, bölge sağlığına yapılan yatırımlar bunlar da bizim Afyonkarahisar halkına sosyal olarak ve ekonomik olarak ayrıca bir değer katmış oluruz. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle sosyal açıdan tekrar burayı aynı şekilde desteklemiş oluyoruz. Ekonomik girdi adına sağlık turizmi bizim ülkemize, şehrimize döviz girdisi sağlamış oluyoruz bu anlamlı bir şey. Bunun yanında bizim genellikle Emirdağ bölgesi daha çok Eskişehir tandanslı hareket eden ama biz son zamanlar da yaptığımız çalışmalar ora halkına ülkelerinde yaşadıkları yerlerde ziyaret ederek verdiğimiz desteklerle biraz yüzlerini Afyonkarahisar’ a çevirmeye başladık böyle bir artısı var. Bize şu anda bölgede özellikle kardiyoloji, kalp damar cerrahisi gibi alanlarda bizim çevre illerden de çok fazla hastamız Afyonkarahisar’ı tercih edip geliyor bunlarda sosyal anlamda çok artısı olan faktörler. Ekonomik olarak istihdamın yanında yaptığımız girdilerle, otel yapılımı var büyük bir girdi hem bölge halkının hizmeti adına hem bölgenin girdisi adına çok büyük bir hizmet verilmiş olacaktır diye düşünüyorum.

Doktorlarınızın Sizinle Olan Birlikteliğini Nasıl Uzun Zamana Yayabiliyorsunuz?

Uzun süreli kalmaları kurumsallığımızın belirtisidir. Sosyoekonomik olarak hekimlerimizin tatmin ve memnuniyetini sağlıyor, kültürel destek, organizasyonlarla onlar için sosyal çevre imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Hekimlerin yönetimi konusunda profesyonel bir yaklaşım izliyoruz. Örneğin: Hekim çalışma planını iş disiplinini bozmayacak şekilde hekimlerin kendilerinin planı hazırlamasına izin veriliyor. Sivil toplum kuruluşlarını baz alıyor malpraktis davalarında hekimin haksızlığa uğradığında biz yanında oluyoruz. Hekimlerimiz için uygun şartlar ve uygun koşullar sağlanıyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi mensuplarına ve Afyonkarahisarlılara bir mesajınız olacak mı?

Ben öncelikle Afyon Kocatepe Üniversitesi pazarlama bölümü hocamız Türker hocama ve eşim Cem Türeye teşekkür ediyorum böyle bir projede bize de yer verdikleri için çünkü bunun amacının Afyonkarahisar’ da markalaşan isimlerle alakalı yürüttüğünüz bir proje olduğunu paylaşmıştınız. PARKHAYAT’ da bu anlamda bir marka bunu görmekte ayrı bir anlam ifade ediyor bizler için onlara ve sizlere çok teşekkür ediyorum. PARKHAYAT Hastanesi olarak da her zaman bu tarz projelerinizi destekleyeceğimizi Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinin hepsine, öğretim üyelerinin hepsine kapımız açık. Afyonkarahisar halkına da mesajım gerçekten Afyonkarahisar ‘da ki PARKHAYAT Hastanesine verdikleri destek, biz sonuçta bölge halkı sayesinde bölge halkının destekleriyle, onların teveccühleri ile yükseliyoruz, ilerliyoruz karşılıklı iletişimle büyüyoruz bu anlamda da Afyonkarahisar halkına verdikleri değer, bizi getirdikleri nokta ve marka için ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

06 Mayıs 2024, Pazartesi 77 kez görüntülendi