Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Mutfak Atölyesinde
Geleceğin Aşçılarıyla Pizza Etkinliği
Afyon Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencileri pizza etkinliğinde Atom Karınca Anaokulu öğrencileriyle mutfak atölyesinde buluştular
Etkinlikte hazırlanan İtalyan pizza çeşitlerinin yanı sıra kendi coğrafyamızın ürünlerini kullanarak misafir öğrencilerde farkındalık oluşturdular
Misafir öğrenciler aşçılık programı öğrencileri rehberliğinde hamur bezelerini elle ve merdane ile açarak fırında pişirmeyi deneyimlediler.
Pizzalarında üst malzeme olarak peynir çeşitleri, ilibada, fesleğen, ebegümeci, domates sos, mısır ve kültür mantarı kullanan öğrenciler hayal güçlerini kullanarak kendi pizzalarını süsleyerek renklendirdiler
Etkinlikte profiterol hamuru, pastacı kreması, çikolata sos hazırlayan öğrenciler pişen hamurların içini kremayla doldurup çikolata sos döktükten sonra yaptıkları ürünleri öğretmenlerine sunup yaptıkları tatlı hakkında bilgi verdiler.
Pizza hamurlarını açıp süsleyen misafir öğrenciler ürünlerini pişirdikten sonra aşçılık öğrencileriyle beraber bu deneyimi paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.
Öğretim Görevlisi Tansu Çelik sürdürülebilir ürünleri kullanmaya özen gösterdiklerini bunun için de bu etkinliklerinde süt endüstrisinde atık konumunda olan peynir altı suyunu pizza hamurunda kullanarak sürdürülebilir ürünlere katkı sağlayacak çalışmalar için öğrencileri teşvik edip özendirdiklerini ifade ettiler
Öğretim görevlisi Erkan Çelik ise bahar ayında Afyonkarahisar’ın coğrafyasında yetişen şifalı ot ve bitkilerini pizza üst malzemesinde değerlendirerek bu bitkilerin hamurda kullanılabilirliğini vurgulamak istediklerini belirttiler.