Mimari Restorasyon Programı teknik gezi düzenledi.
Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü/ Mimari Restorasyon Programı, 17 Mayıs 2024 tarihinde bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Seda MAZLUM ve Öğr. Gör. Fatih BOSTAN eşliğinde Ödemiş/ Birgi’ye teknik gezi düzenledi. İkinci sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezide, uygulama alanları üzerine Birgi ilçesindeki tarihi yapılar gezildi. Gezide ilk olarak doğal ve kültürel varlıkların korunması çalışmaları için bir merkez olan Birgi/ ÇEKÜL (Çevre ve Kültür) Evi sorumlusu Melike Dilber tarafından vakıf ve Birgi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Akabinde tarihi camiler, çeşmeler ve müze olarak işlevlendirilen Çakırağa Konağı ziyaret edildi. İlçedeki tarihi yapıların restorasyon süreçlerine dair çeşitli uygulamalarda bulunan Ahşap Zanaatkarı Begüm Çınar’ın uygulama anlatımları ve rehberliğinde gerçekleştirilen gezi, öğrencilerin mesleklerine yönelik farkındalığın oluşmasında olumlu izler bıraktı.

20 Mayıs 2024, Pazartesi 39 kez görüntülendi