Elektrik ve Enerji Bölümü Öğrencileri Teknik Gezide

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileri, CW Enerji kurumu tarafından düzenlenen eğitim ve sertifika destekli teknik geziyle sektörün nabzını tuttu. Meslek yüksekokulu Elektrik Bölümü öğretim görevlisi Kübra Kaysal’ın organizasyonuyla gerçekleşen gezide, Elektrik Bölümü öğretim görevlisi İbrahim Pehlivan ve Elektronik Bölümü öğretim görevlisi Ayşe Soyçerçel hocalarımızda katılımcılar arasındaydı.

CW Enerji kurumu, öğrencilere fotovoltaik panellerin üretiminden kurulum montajına kadar olan süreci detaylı bir şekilde tanıtarak başladı. Ardından, kurumun genel tanıtımını yapan Goşenay Tuncer, eğitimlerin açılışını gerçekleştirdi. Öğrenciler, kurum mühendisleri eşliğinde güneş santrali kurulumu, panel seçimi ve hesaplamaları, on grid/off grid sistemler ve bu sistemlerin kurulumu, sulama sistemlerinde fotovoltaik panellerin kullanimi gibi teknik konuları içeren akademik cvlerine önemli katkıda bulunacak eğitimler aldılar.

Gezi sonunda düzenlenen sınavda başarılı olan öğrencilere sertifikaları ve CW Gençlik Ekibine katılma fırsatı sunuldu. Ayrıca, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ayfon Meslek Yüksekokulu adına kurum sorumlularına plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Öğrenciler, sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldukları bu teknik geziyle hem teorik bilgilerini pekiştirdiler hem de sektöre dair pratik deneyim kazandılar.

05 Haziran 2024, Çarşamba 44 kez görüntülendi