GENEL BİLGİ
Afyon Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde 1995-1996 Eğitim-Öğretim döneminde Sosyal Programlar Bölümüne bağlı olarak kurulan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, lise eğitiminden sonra normal öğretim (NÖ) olarak iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği programına öğrenciler ilgili meslek lisesi ve düz lise mezunları arasından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan, Yükseköğretim Kurumları Sınavlarından (YKS) Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ile seçilmektedir. Öğrenci kabulü ilgili dönemin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan bilgilere göre yapılmaktadır. Yabancı öğrencilerin bölüme kabulünde üniversitenin yabancı uyruklu öğrenciler için belirlediği şartlar geçerlidir. Programa her yıl kılavuzda ilan edilen kontenjan sayısınca öğrenci alınmaktadır. Öğrencinin mezun olabilmesi için, programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması ve öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması, genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması ve 45 iş gününü kapsayan zorunlu staj programını tamamlaması gerekmektedir
AMAÇ
Turizm ve Otel İşletmeciliği programı turizm sektörünün ihtiyacı olan ön büro, kat hizmetleri, yiyecek-içecek ve seyahat acenteciliği alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet ve üretim sürecinde etkin görev alabilecek ve gerektiğinde kendi işyerini kurup yönetebilecek kişiler yetiştirmeyi amaçlar. Programda teorik bilgilerin yanı sıra kampüs içerisindeki servis, kat hizmetleri, mutfak uygulama laboratuvarlarında ve Afyon’daki turizm işletmelerinin ilgili bölümlerinde uygulamaya yönelik faaliyetlere de yer verilmektedir.
PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI
Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, turizm sektörünün ihtiyacı olan ön büro, kat hizmetleri, servis ve seyahat acenteciliği alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet ve üretim sürecinde etkin görev alabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlar
İSTİHDAM OLANAKLARI
Programdan mezun olan öğrencilerimiz turizm sektöründeki konaklama işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve seyahat acenteleri alanlarında nitelikli eleman olarak çalışma imkanı bulabilmektedirler.