Sıfır Atık Projesi kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Mermer Teknolojisi Programından Öğr. Grv. Zeyni ARSOY Sıfır atık ile ilgili olarak, “Türkiye, nüfus ve ekonomik olarak hızla gelişen ve büyüyen bir ülke ve bu büyümenin neticesinde Mermer kullanım ve atık miktarı da artmaktadır. ” dedi. Ayrıca, 18-26 Kasım 2023 Avrupa Atık Azaltım Haftasında, “Ekonomi ve enerji tasarrufuna destek vermek, yeni hammadde kullanımını azaltmak, temiz üretim, çevrenin korunması, ülkemizin ulusal ve uluslararası alandaki prestijinin arttırılması, kaynaklarında verimli ve aktif olarak kullanılmasını desteklemek amacıyla Uygulamalı dersler kapsamında öğrencilerle birlikte Mermer Atıklarının önemli sorun olmaktan çıkarılması için çoğu atık mermerden hazırladıkları ürünleri sergilediklerini” ifade etti..

01 Aralık 2023, Cuma 109 kez görüntülendi