Bölümümüz öğrencilerine yönelik elektrikli araç tanıtım etkinliğimiz, planlandığı gibi 17.05.2024tarihi 10:00 ve 15:00 saatleri arasında bölümümüz uygulama alanı ve okul kampüsü içerisinde, gerçekleştirilmiştir. Faaliyette KUTLU KARDEŞLER OPEL Yetkili bayisi personelleri tarafından Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı öğrencilerine yeni araç teknolojilerinin yanı sıra %100 elektrikli araçların üretimi, bakımı, avantaj ve dezavantajları, kullanım alanları, pazar durumu hakkında bilgiler verilmiştir. Faaliyetin ikinci bölümünde öğrencilerin soruları cevaplanmış, özellikle staj, teknik gezi, servislerde çalışma şartları, iş güvenliği vb. konularda söyleşi yapılmıştır. Buna ek olarak Opel marka otomobillerden %100 elektrikli araçlar hakkında bilgi verilmiş, kampüse getirilen Opel markasının Astra
ve Mokka serilerinin %100 elektrikli modelleri tanıtılmıştır. Bu aşamada okulumuz akademik ve idari personeli, kampüs içerisinde araçların test sürüşlerini gerçekleştirmişlerdir. Faaliyete Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı öğrencileri ile birlikte Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Programı öğrencileri de katılmış olup aktivitenin açık alandaki bölümü kampüs içindeki diğer öğrenciler tarafından da ilgi görmüş, katılım sağlanmıştır. Program sonunda, KUTLU KARDEŞLER OPEL Satış danışmanları Buse Nur KOCABUNAR, Orhan BABİR ve Muhammet Yiğit ÜLGÜNER katkılarından dolayı Plaket ve Teşekkür belgesi takdimi yapılmıştır. Etkinliğe MYO Müdür Yrd. Öğr. Grv. Besim MADEN, MYO Müdür Yrd. Öğr. Grv. Zeyni ARSOY, Mot. Arç. Ulş. Tekn. Bölüm Bşk. Doç. Dr. Metin ERSOY ve bölümün öğretim elemanları Öğr. Grv. Ali ÖZEK, Dr. Öğr. Üye. Ersan MERTGENÇ, Doç. Dr. Hicri YAVUZ, Öğr. Grv. Fatma Merve KILÇIK, Öğr. Grv. Ramazan DİNLER eşlik etmişlerdir.

20 Mayıs 2024, Pazartesi 46 kez görüntülendi