Afyon Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü öğrencileri, projeleri ile Aküfest’24’e renk kattı. Etkinlikte sergilenen projeler, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü ve öğrencilerin yaratıcılığı ile teknik bilgilerini birleştirdiği çalışmalar, festivale katılanlar tarafından büyük takdir topladı.

2023-2024 eğitim öğretim döneminde, Öğr. Grv. Kübra KAYSAL’ın danışmanlığında geliştirilen projeler, oldukça dikkat çekiciydi. Ali Eren Uğuş ve Ali Yetişgin, Flone isimli projeleri ile öne çıkarken; Hamid Çağlak, Otonom Temizlik Robotu projesi ile büyük beğeni topladı. Burçin Sağış ve Ufuk Kol, Topcase Isıtıcı projeleri ile katılımcıların ilgisini çekerken; Utku Eşme, Muhammed Ali Türeyen ve Oğuzhan Merdan, Rod x Takımı projeleri ile dikkat çekti.

İsmail Emre Özdoğan, Abdurrahman Ünal ve Eren Ergen, Kendi Kendini Şarj Eden Scooter projeleri ile festivale katkı sağladı. Süleyman Danabaş ve Gökhan Şahin, Basınçla Elektrik Üretimi ve Yol Isıtma projesi ile fark yaratırken; Yunus Emre Becit ve Bayram Karabel, Akıllı Mama Kabı projeleri ile ilgi odağı oldular. Yaşar Can Çalışır, Akıllı Baston projesi ile; Halil Ömer Can ve İlyas Dinler, Dönme Dolap projeleri ile festivale renk kattılar.

Ramazan Tuğcan Sarıtaş, Otomatik Çiçek Sulama Sistemi projesi ile dikkat çekerken; Samet Güllü ve Necati Aktaş, Akıllı Sera projeleri ile beğeni topladı. Emre Çevik, Güneş Enerjisi ile Şarj Edilebilen Telefon Kılıfı projesi ile; Hamdi Dere, Demir Yolu Araçları için Mesafe Ölçü Aleti projesi ile festivale katkıda bulundu. Ahmet Şahin ve Emre Akyar, PatiPV Takımı projeleri ile öne çıkarken; Duygu Sena Yaşık ve Rabia Gedük, Affet System – Sesimi Duyan Var mı projeleri ile festivale renk kattılar. Umut Yasin Ata, Arduino Tabanlı Renk Ayırıcı ve Sayıcı Konveyör Bant Sistemi projesi ile de büyük beğeni topladı.

Bu projeler, öğrencilerin yenilikçi düşüncelerini ve teknik bilgi birikimlerini sergileyerek, Aküfest’24’e önemli bir katkı sağladı.

 

07 Haziran 2024, Cuma 28 kez görüntülendi