NEDEN AFYONKARAHİSAR? DAİMA AFYONKARAHİSAR-BEŞİNCİ SUNUM ATAKEY ÖRNEĞİ

 

Koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in yaptığı Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Neden Afyonkarahisar? Daima Afyonkarahisar” başlıklı projenin beşinci hafta konuğu Afyonkarahisar ilinde yatırım yapan gıda sektöründeki önemli markalar arasında yer alan Atakey işletmesinin kalite kontrol müdürü Şükriye Canlı oldu.

 

Şükriye Canlı Atakey firmasını tanımlarken; “Ortadoğu’da BK restoranlarının Çin’de tedarikçisiyiz. TAB Gıda ile çalışıyoruz. Kıbrıs’a her ay düzenli ürün yolluyoruz. Popeyes Arby’s , Sbarro , Subway gibi restoran zincirlerine tedarik sağlıyoruz. Şu anda girmek istediğimiz her şirkete giriyoruz. Fabrikamız yeniliğe açık. Personeller yetkin. Kemik kadroda değişim yok. Bu da şirketin olumlu olgusu olduğunu düşünüyorum. Saatte bir kamyon (20 Ton) patates dilimlenmiş olarak yola çıkıyor” bilgilerini paylaşmıştır.

 

“İşletmenizin, yatırım için Afyonkarahisar’ı tercih etme nedenleri nelerdir? ve bu konudaki öngörülerinizin ne kadarı gerçekleşti?” sorusuna ise; “hammaddeye yakınlık bölgesel teşvik anlamında iyi bir konumda olduğunu biliyoruz. Afyonkarahisar’ın verimli topraklarını kullandık. Şirketimiz büyümeye devam ediyor. Kalıcı olmak istiyorsanız kapasitenizin olması lazım. Ve artık soğan işine gireceğiz. Bir yere iş kuruyorsanız büyüme potansiyelini görmek gerekiyor. Muhafaza edilebilir birçok depolarımız var. Bu depolarda ürünlerimizi 8-9 ay depoluyoruz. Şirketler patatesleri değişik boyutlarda isterlerse ona göre her ürün çeşidine göre hammadde yaparız. Ürün boyutunun aynı olması lazım. Patates kesim ölçüsü ince Amerika ve

Türkiye kalın patates Hollanda ve Almanya tercih ediliyor. Bu ülkelerde menü satışı olmadığı için kalın tercih ediyorlar. Tavuk restoranlarında tavuk baharatlı olduğu için patatesin onu temizlemesi lazım” cevabını vermiştir.

 

Atakey işletmesinin kalite kontrol müdürü Şükriye Canlı “işletmeniz Afyonkarahisar için ne anlam ifade ediyor? Ekonomik ve sosyal anlamda Afyonkarahisar’a ne gibi değer katıyorsunuz?” sorusuna ise; “büyük istihdam sağlıyor. 500 kişilik bir çalışanlarımız var. 1000 ailenin geçimine katkı sağlıyoruz. Çiftçilerimize destek veriyoruz. Öncelikle Afyon çiftçisine kazandırıyoruz. Sosyal hayatlarında katkı sağlıyoruz. Güven veriyoruz. Kadın işçilere destek veriyoruz. İşçilere Afad gibi bilinçlendirme eğitimi veriyoruz. Karbon ayak izi projemiz var. Sürdürülebilirlik kapsamında yeni proje çalışmalarına başlanmıştır. Aslında Afyon’da kurumsal firma sayısı artarsa hem onlar Afyonun güzel zenginliklerinden faydalanırlar, hem de Afyonlular iş bulma açısından kurumsal firma ile çalışma ve tecrübe etme fırsatı bulurlar” değerlendirmelerinde bulunmuştur.

 

Şükriye Canlı Afyonkarahisar’a yatırım yapmak isteyen işletmelere ise; “geçici süreliğine yatırım yapmasınlar. Yeniliklere açık olsunlar. Kendi ekonomisini kaldırmış olması anlamında kendi çalışanına değer vermesi ve memnun etmesi bunları yaparsanız kalite ister istemez yükselecek. Kurumsal şirketlerin gelmesini isteriz. Bir de mutlaka sık sık eğitim verilmeli ve kurallara uyulmalıdır” tavsiyelerinde bulundu.

 

 

 

29 Mayıs 2023, Pazartesi 246 kez görüntülendi