Öğrencilerimiz, İl Emniyet Müdürlüğü Personeli tarafından Bilgilendirildi.

Öğrencilerimiz, Terör Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirildi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Afyon Meslek Yüksekokulunda stantlar kurarak öğrencileri bilgilendirdi.

 

Emniyet personeli “Suçla mücadelenin temel amacı toplumda huzurlu bir ortam sağlamaktır. Terör suçları ile mücadelenin diğer suç türleri ile mücadeleden farkı ise bu huzur ortamını sağlamada farklı gruplar arasında birlikte yaşama refleksini geliştirmeyi temel prensip edinmiş olmasıdır. Dünyadaki bütün uluslararası normlar terörü bir sorun olarak görmekte ve terörle mücadeleyi meşru kabul etmektedir. Vatandaşlarımızın toplumsal dayanışma konusunda bilgilendirilmesi, terör örgütlerinin propagandalarına maruz kalındıklarında sağduyulu olarak karar verebilmelerinin sağlanması ve terörle mücadelede diğer kamu kurum çalışanları ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini almak amacı ile başta eğitim kurumları olmak üzere toplumun her kesimine yönelik olarak gerçekleştirilen bilgilendirmeler ile vatandaşlarımızın terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerine karşı bilinçli hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Bireylerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarından hareketle planlanan ve içerisinde Gezi Faaliyetleri, Sportif Etkinlikler ve Kültürel Faaliyetleri barındıran çalışmalardır. Sosyal Faaliyetlerde amaç gençlerin sosyal ihtiyaçlarının terör örgütleri tarafından istismar edilmesini önlemek ve gençlere yeni ilgi alanları sunmaktır.” dedi.

Bilgilendirme kapsamında öğrencilere; terör örgütlerinin elaman kazanma yöntemleri, siber suçlar ve yasa dışı bahis konuları hakkında bilgiler verilerek, öğrencilerle sohbet edildi.

11 Ekim 2023, Çarşamba 133 kez görüntülendi