OKUL ÖNCESİNDE MESLEK HAYATI VE İDARİ TECRÜBE” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Seminer dersi kapsamında “Okul Öncesinde Meslek Hayatı ve İdari Tecrübe” konulu Seminer düzenlendi.

Afyon Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü düzenlenen seminere; Asım Kocabıyık Anaokulu Müdürü Ramazan Yıldız, Md. Yrd. Salih Ak, Rhb. Öğr. Didem Dündar, Okul Öncesi Öğretmenleri Miraç Okşan Yılmaz, Tuğba Yılmazok, Emine Gök, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Besim Maden, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Grv. Mine Ergun, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sabır ve sonsuz sevgi önemli.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Asım Kocabıyık Anaokulu Müdürü Ramazan Yıldız stajda ve meslek yaşamlarında karşılaşılabilecekleri zorluklar ve bu zorluklarla başa çıkabilme yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken, meslek hayatı konusunda önemli hususlara değinerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Mesleki tecrübelerini aktardığı konuşması sırasında meslek hayatında sahip olunması gereken en önemli özelliklerin sabır ve sonsuz sevgi olduğuna vurgu yaptı.
Md. Yrd. Salih Ak ise okul müdür yardımcısının atama, görev tanımı ve sorumlulukları konusunda bilgi verirken mezuniyet sonrası kariyer basamaklarında dikkat etmeleri gereken konulara değindi.

Öğretmenlik merhamet duygusu ile yapılacak bir meslek.
Rehber öğretmeni Didem Dündar, okul öncesi öğretmenliği başta olmak üzere, hiçbir öğretmenliğin sevgi ve merhamet duygusu olmadığı takdirde tercih edilmemesi gerektiğini söyledi. Okul öncesi dönemdeki çocuklara verilen rehberlik hizmetlerinin, çocuğun yaşam alanındaki aile, okul yönetimi, öğretmen, okul çalışanları, arkadaşları ve yakın çevresi ile iletişime geçerek çocuğun gelişimine katkı sunacak şekilde tüm çalışmaları organize ettiğini söyledi. Her öğretmenin bir imajının olması gerekliliği, çocuklarla ve ailelerle iletişimin önemi gibi pek çok konuda bilgi verdi.

Eğitim için tek bir ortama bağlı kalmıyoruz.
Okul öncesi öğretmeni Tuğba Yılmazok, gün içerisinde bahçeyi ve okulun her alanını eğitim için verimli bir şekilde kurgulayıp çocuklar için eğitici ve eğlenceli mekanlar haline getirdiklerini söyledi. Öğretmenler arasındaki iş birliğinin ve öğretmenin kendi kişisel gelişiminin öneminden bahsetti.

Çocukların problem çözme becerilerinin ve yaratıcıklarının desteklenmesi önemli.
Okul öncesi öğretmeni Miraç Okşan Yılmaz merkezlerde çocukların yaratıcılığını geliştirmek adına doğal materyalleri kullanmayı tercih ettiklerini, amaçlarının yapılan çalışmalarda “veliyi mutlu etmek değil çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak” olduğunu söyledi. Zengin uyarıcı ortamlar sağlayarak çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini destekliyor ve çocukları toplum içerisinde birer birey olarak yaşama hazırlıyoruz.
Okul öncesi öğretmeni Emine Gök mesleki deneyimleri, yapılan etkinlikler, ulusal ve uluslararası yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Konuşmacılar, öğrencilere eğitimin ömür boyu sürdüğünü ve yaşamları boyunca eğitim, kurs gibi benzeri etkinliklere katılarak her alanda kendilerini geliştirmelerini önerdiler. Kendi meslek hayatlarından örnekler de vererek meslek hayatında ekip ruhunun önemli olduğunun altını çizdiler. Seminerde üzerinde durulan en önemli konulardan birisi ise iletişimin önemi oldu. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği seminer, soru cevap bölümüyle devam etti. Seminer sonunda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Besim Maden katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdim etti ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

17 Mayıs 2024, Cuma 60 kez görüntülendi