AŞÇILIK PROGRAMI MUTFAK ATÖLYESİNDE

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı mutfak atölyesinde Türk Mutfağı haftası etkinlikleri iki hafta boyunca devam etti. Bu kapsamda Ted Koleji 3. Sınıf, Toki Erkmen İlkokulu 1. Sınıf, Ahmet Ömer Kocaşaban İlkokulu 2. Sınıf ve İstek Okulları 4. Sınıf öğrencileri mutfak atölyesinde ağırlandılar.

Aşçı kepi takıp aşçı önlüğü giymenin mutluluğunu yaşayan misafir öğrenciler aşçılık öğrencilerinin rehberliğinde gruplara ayrıldılar.

Sosyal sorumluluk proje kapsamında gelen misafir öğrencilere aşçılık mesleği hakkında bilgi verilerek, yapılan yemekler, mutfak ekipmanları ve kullanılan baharatlar tanıtıldı

Zengin bir yelpazeye sahip olan Türk Mutfağının popüler lezzetlerini atölyede geleneksel yöntemlerle pişiren aşçılık öğrencileri,  yaratıcılıklarını misafir öğrencilerin hayal gücüyle birleştirerek ortaya birbirinden güzel tabaklar çıkardılar

Lahmacun, Beyti Kebap, Kıymalı Lavaş dürümü, domates soslu ıslak hamburger, dürümü ve pizza ile ana yemeklerini yapan öğrenciler bici-bici, vişneli magnolya, çikolata soslu krep pasta ve sarma,  dondurmalı irmik helvası ile tatlı tabaklarını yaptılar.

Geleneksel lezzetlerle modern tekniklerin birleştiği tabaklar öğretmenlerin masalarına sunularak bilgi verildi.

Geleneksel ve modern lezzetlerin harmanlandığı lezzet şöleninde sosyal sorumluluk projelerindeki amacın Türk Mutfağında yer alan zengin lezzetlerin tanıtılması,  coğrafi işaretli ürünlerde farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden öğretim görevlisi Tansu Çelik bu bağlamda etkinlikte kökleri İstanbul’a dayanan ve bir sokak lezzeti olan domates soslu ıslak hamburger, Türk Mutfağının simgelerinden olan lahmacun, Adana’nın coğrafi işaretli bici-bici tatlısı ile özel gün tatlısı irmik helvasına yer verdiklerini belirtti. Ayrıca Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli patates ve vişneyi de tamamlayıcı ürün olarak kullandıklarını belirttiler.

Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinin sürdürülmesi ve yaşatılması için etkinliklerini her yıl geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Öğretim görevlisi Erkan Çelik etkinlik sonunda bu günü anlamlı kılan en önemli şeyin bilginin ve yemeğin paylaşılması ile tüm öğrencilerin mutlu ayrıldıklarını belirtti.

10 Haziran 2024, Pazartesi 109 kez görüntülendi