Afyon M.Y.O aşçılık programı 2024- Aralık Ayı Toplumsal Katkı Faaliyetleri Kapsamında;
Aşçılık mutfak atölyesinde Afyon Süleyman Demirel Fen Lisesi ve Susuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle beraber yerli malı haftasında hem bilgilendirici hem de keyifli mutfak çalışması yaptılar
Sürdürülebilir mutfak uygulamaları ve yerli malı haftası kapsamında misafir öğrencilerle lavaş yapımı, tavuk tantuni, lahmacun, Kayseri yağlaması, peynirli pizza, köfte, vişneli muhallebi, Taş kadayıf tatlısı, profiterol, ekler, çikolatalı krep sarma ürünleri yapıldı.
M.Y. O Aşçılık programı öğretim görevlisi Tansu Çelik her yıl yapılan sosyal sorumluluk projesi etkinliğinin yerli malı haftasına denk gelmesiyle ülkemizde yetişen sebze ve meyvelerin zenginliğine dikkat çekerek yapılan yemek ve tatlılarda yerel ürünlerin kullanılmasına özen gösterdiklerini ifade etti.
Sağlıklı doğal ve mevsimsel beslenmenin öneminin vurgulanarak öğrencilere bilgi ve beceri kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.
Yerel ürünlerin kullanıldığı etkinlikte aynı zamanda Türk Mutfağına has pişirme teknikleri hakkında da öğrencilere bilgi ve beceri kazandırıldığını ifade etti
Afyon M.Y. O öğretim görevlisi Erkan Çelik: Etkinlikte sürdürülebilir mutfak uygulamaları ve atık yönetimiyle de ilgili farkındalık oluşturarak gençlerin bu uygulamaları benimsemelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.
Etkinlik sonunda yapılan ürünler misafir okul öğrenci ve hocaları, aşçılık öğrencileriyle beraber paylaşıldı
Aşçılık programı öğrencileri misafir öğrencilere bilgi ve becerilerinin aktarılmasından ve yapılan lezzetlerin hep beraber paylaşılmasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler
Aşçılık programı öğrencileri tarafından atölye önünde oluşturulan sevgi yolundan alkışlarla uğurlanan misafir öğrenciler de bu paylaşılan etkinlikten memnun kaldıklarını belirttiler.

 

20 Aralık 2024, Cuma 51 kez görüntülendi