Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencileri mutfak atölyelerinde Şehit Mustafa Sezer Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileriyle beraber lezzetli yemekler pişirdiler.
Aşçılık öğrencilerinin rehberliğinde özel eğitim sınıfı öğrencileri Türk Mutfağının en bilinen ve sevilerek tüketilen lezzetlerinden lahmacun ve Kayseri yağlaması ile çikolata soslu profiterol tatlısını beraber hazırladılar.
Engelliler Haftası (10-16 Mayıs ) etkinlikleri içinde düzenlenen ve Sosyal sorumluluk projesini hazırlayan öğretim görevlisi Tansu Çelik yaptıkları mutfak etkinliklerinde Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımıza dikkat çekerek hem misafir öğrencilerde hem aşçılık öğrencilerinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
Öğretim görevlisi Erkan Çelik amaçlarının özelikle özel eğitime ihtiyaç duyan gençlerle bu etkinliği yaparak hem gelişimlerine hem de eğitimlerine katkıda bulunmak olduğunu ayrıca bu etkinliklerle öğrencilerin topluma ve çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olmalarını sağlayarak mezun olduktan sonra da topluma hizmet etme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.
Aşçılık programı ikinci sınıf öğrencileri misafir öğrencilere lezzetleri hazırlama ve pişirmede rehberlik ederek eğlenceli vakit geçirdiklerini günü ve lezzetleri paylaşmanın sevincini hep beraber yaşadıklarını söylediler.
Etkinlik sonrası mutlulukları gözlerinden okunan misafir öğrenciler, yaptıkları yiyeceklerle fotoğraf çektirip mutfak etkinliklerine tekrar katılmak istediklerini söylediler.
Lezzetlere ve misafir öğrencilere rehberlik eden mutfak hakkında bilgi veren aşçılık öğrencileri yapılan etkinlikten memnun kalarak kendilerini iyi ve mutlu hissettiklerini ifade ettiler.
09 Mayıs 2025, Cuma 182 kez görüntülendi












